• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
"Калпаво гориво може да провали нова бензинова кола при тест "
https://www.marica.bg/samo-v-marica/int ... a-pri-test

Не зареждам от малки бензиностанции евтин бензин.
DundyTheCroc - майстор
чет юли 25, 2024 11:49 amТрифон П.Трифонов написа:

Не че нещо, ама на територията хубаво няма, ако си зареждал в чужбинско знаеш как литва колата и пада разхода.
MamaMy - майстор
чет юли 25, 2024 7:28 amChefo77 написа:
ср юли 24, 2024 10:51 pmMamaMy написа:
Преди няма и месец купих катализатор втора употреба. Моят беше откраднат една нощ. Прегледа ми е чак другия март, но си го сложих защото милея за екологията. Мечтая да запазя природата чиста за да може мутрите наши и чужди да ми вземат земята безплатно и без да се притесняват, че е отровена.
Като се има предвид каква е цената на нов катализатор, вероятно е била много добра офертата.
Вече не е толкова трудно да се смени катализатора, вместо да се избуши или да се смени с гърне. Въпросът е, че прекалено много хора го дават баровци, а всъщност са обикновени въшльовци...
Не е тайна. Катализатора с меката връзка и фланеца към турбото ми коства 90лв с куриерските разходи от морга в Старо Оряхово. Меката връзка се оказа негодна, а катализатора леко запушен, но се оправих. Напълни се с негодници тази държава.
Относно горивата бих казал, че дизела е много по кръщаван от бензина. С този био-дизел и изискването на държавата да се наливат задължително боклуци не е ясно колко стари и гранясали мазнини сме одухали. Просто дизела има по-добро изгаряне от бензина. Особено турбодизела където принудително се вкарва кислород за горенето. Ако е наред и ламда сондата изгарянето е безупречно. Ако обаче има намеса и в софтуера както в горивото, работата отече.
чет юли 25, 2024 1:46 pmDundyTheCroc написа:
Не че нещо, ама на територията хубаво няма, ако си зареждал в чужбинско знаеш как литва колата и пада разхода.
Вероятно е така. Слушал съм такива ми ти работи доста, само дето не съм имал щастието да зареждам в иностранско.
Идеята ми е, че в големите вериги има и голям оборот, което повишава шанса за прясно и чисто гориво. Надявам се също, че няма да са спестили чак толкова от разните добавки.

Само веднъж ми се е случвало, на някогашната ми красавица, да си напълни километража, при това натоварена. Дизелова кола, имах я до скоро.
kr1100 - майстор
ср юли 24, 2024 11:16 pmhidrazin написа:

P.S. По-добре си го запази че като нищо ще се наложи ... пак да го слагаш. :rock:
трябва да го изровя и да видя дали има някакъв номер / от 1,6 MPI с мозък Умрели Марети .Иначе е добре запушен и от двете страни.
За мен не става с 2л двигател съм и по-голям диаметър тръби. Другия месец след 20ти съм на ГТП ще видим. Най-много да стопирам бензиновата помпа/накланям 5 та седалка, надигам мокета и скубя кабела - да мерят на LPG СО то.
За предпазител може да се сетят.
brum - майстор
Усещат се някой и искат на бензин. Имах една витара само на газ и съм срещал проблеми по ГТП пунктовете. Включително и са отказвали да мина като чуят, че не може да работи на бензин.
kr1100 - майстор
чет юли 25, 2024 7:28 amChefo77 написа:
....Като се има предвид каква е цената на нов катализатор, вероятно е била много добра офертата.
Мама му е с локомотив -модел след 2001г
Chefo77 - майстор

Не че няма, ама е кът.
Тук във Варна има една верига, имат една малко по-наекстрена нафта, много съм доволен от нея.Бипъра е под 70 коня, та разликите се усещат.
hidrazin - майстор
Значи сега е моментът бензиностанциите да направят пачка.
Да започнат да продават бензин в 5-литрови за 50 кинта и на тях да пише "Бензин за ГТП". :-D
чет юли 25, 2024 7:03 pmkr1100 написа:
трябва да го изровя и да видя дали има някакъв номер
Не дали има а какъв е. Ако няма номер никакви надписи, не е и катализатор...

:partyman:
Kumay - майстор
чет юли 25, 2024 8:05 pmChefo77 написа:

Не че няма, ама е кът.
Тук във Варна има една верига, имат една малко по-наекстрена нафта, много съм доволен от нея.Бипъра е под 70 коня, та разликите се усещат.
Пробвал ли си GTmax от Инса Ойл?
Аз карам от години с нея.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: