• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
пон юли 29, 2024 10:24 pmaddicted написа:

Ми не е така. Аз какво съм виновен че държавата е позволила тая кола да я има на пазара, аз да я купя и чинно седем години да и плащам всякакъв вид данъци? Тази същата кола винаги е минавала технически преглед без проблем, какво съм виновен аз че държавата не си е следила изискванията по рано? Ама изискванията били въведени преди много години в една далечна галактика... Досега винаги е била изрядна, сега изведнъж не е? Как така?
Как да покрие изисквания за каквито фабрично не е конструирана?
Какво да направя аз?
Конституционно право не била...
Погледни от другата страна - дали досега не си минавал "по втория начин". Дали не си подкупвал служители, за да минеш прегледа с нередовния си автомобил?
пон юли 29, 2024 10:26 pmhidrazin написа:
пон юли 29, 2024 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вероятно е тайна тази верига бензиностанции.
ЦЪЪЪК
:partyman:
Ползвам картата на фуелко. Удобна ми е при планиране на маршрут и бюджет. Иначе има още няколко начина да се разбере, но ако не беше дал местоположение, в следващият си пост, тая "верига" си оставаше тайна.

Чефо, колата я има от чисто нова! Досега е ходила на преглед не повече от четири пъти.
Няма да се учудя догодина да не успея да мина преглед с кола под 1500км. Първи ще ѝ е.
Има нещо гнило някъде, но къде?!

Иванов да вземе да мисли повече! Малкото мислене не му е достатъчно.
ZMeyGorianin - майстор
Прикачен файл:
DSCN1388.JPG
Някой знае ли дали и как мога да проверя в ред ли са параметрите за ГТП на Тойота Ярис, бензин, 1.3 л., 2008 г. с устройството на снимката?
В менюто има разни тестове, но са със съкращения, които не ми са ясни.
silent - майстор
пон юли 29, 2024 11:03 pmMamaMy написа:
Много тъпи разсъждения silent в стил партийно поръчение или късен соц реализъм. Вече 30 и кусур години минаха от както собствения автомобил беше лукс. Сега дори втори автомобил е задължителен за семейства с деца. Не става дума за поддръжката, а за безопасния и лесен достъп на децата до градина или училище. А със сегашните томболи за местата в градините скоро и личния шофьор ще стане необходим. :?
Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред в който никой с нищо не ти е длъжен и ако имаш пари се лекуваш ако нямаш мреш. Ако имаш пари ядеш ако нямаш гладуваш. Ако имаш пари да поддържаш автомобил караш ако нямаш вървиш пеша. Нали затова скачахте по площадите с идеята всеки да се качи на мерцедец ми сега мерцедеса трявба да мине прегелед инак пеша. Всички се кефите на запада имали закони подредено било имало ред(вече не е така ма това е дуга тема) всички искахте запад ма ако може къде ни стяга чепика запада, да олабим по източно му. Е с тия селски андрешковски номера винаги ще си останема калтаци.
brum - майстор
вт юли 30, 2024 7:30 amZMeyGorianin написа:
Някой знае ли дали и как мога да проверя в ред ли са параметрите за ГТП на Тойота Ярис, бензин, 1.3 л., 2008 г. с устройството на снимката?
Не можеш. Това дето мерят на прегледа е процентно съдържание на разни неща в изгорелите газова и си иска апаратурата дето е налична по пунктовете.
Chefo77 - майстор
Бат' Трифо, разбрах, че колата я има от нова. Беше закачка.
grizan1980 - специалист
пет юли 26, 2024 4:01 pmKumay написа:
чет юли 25, 2024 8:05 pmChefo77 написа:
чет юли 25, 2024 1:46 pmDundyTheCroc написа:

Не че нещо, ама на територията хубаво няма, ако си зареждал в чужбинско знаеш как литва колата и пада разхода.
Не че няма, ама е кът.
Тук във Варна има една верига, имат една малко по-наекстрена нафта, много съм доволен от нея.Бипъра е под 70 коня, та разликите се усещат.
Пробвал ли си GTmax от Инса Ойл?
Аз карам от години с нея.
АААА на мен Дачията с нафта от Инса изгоря 2 литра повече на 100 от тази на Лукоил......та повече тамне съм сипвал.....
вт юли 30, 2024 8:08 amChefo77 написа:
Бат' Трифо, разбрах, че колата я има от нова. Беше закачка.
Оффф, прекалено на сериозно го взех тоя форум. Време е да разпусна.
stst - напреднал
вт юли 30, 2024 7:52 amsilent написа:
Знам че има хора в неравностойно положение с ниски доходи които имат нужда от автомобил, само че всички ние си избрахме обществения ред....
Измествате темата с резултатите от ГТП в друга полоса, извън техническата и насоченост, с което няма да се съглася. Да, икономико-политическите условия в страната оказват влияние върху живота на хората, но нямате право да съдите, когото и да е за живота му. При все, че държавата (управленците) се оказа зла мащеха за народа си, възгледите ви са крайно неуместни.
Да се върнем към темата, къде е справедливостта във въведените еко-норми?
Както се онагледи, категоризацията не отговаря на категорията дадена от производителите. А производителите от своя страна, определят нормите спрямо международни стандарти.
Следва въпросът, ДАИ ще прави своя собствена категоризация, или ще накара производителите да обявяват емисиите си по БДС (хаха)?
Къде е мястото на автомобилите бензин-газ(метан)?
В тази връзка, тенденцията за корабният транспорт до 2050г да премине на горива с ниски емисии (LNG), не че и в момента не го правят, но това се признава/изисква почти в цял свят. Затова, защо нашето законодателство не признава употребата на алтернативни горива, като фактор понижаващ вредните емисии?
kozl - майстор
От текущата информация се :rolleyes:
Диагностика не е само за СО на бензинов двигател :? :? :?
Мене са ме връщали от год. преглед в КАТ, точно за завишено съдържание на СО на ладата.
На двутактовите МПС - та не измерваха.
Начи проблема бе само за 4 тактовите :shock:
Социална работа, но беше си социализъм.

Са изглежда пак да е социално дъртите бензинки без Фаталитизатор :-D да минават безпроблемно преглед :?

При дизелите ич ли нема СО в аспусите или не може да се нормира :?

И верно ли наложените норми за т.преглед са по "строги" от заводските :shock:
Това вече чини на рекет :roll:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: