Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
Браво👏
Кой ще ти знае къде те сърби😄
hidrazin - майстор
ср сеп 18, 2024 4:17 pmponyasd написа:
ср сеп 18, 2024 10:41 ammiliad написа:
Сградите имат различно приложение -жилищно и стопанско. От там има и разлика при вложените материали.
Може да е зидано в един ред, два реда, три реда тухли. Може и да е плетарка. Мрежа от кръстосани клони или камъш и само измазано.
И като я ритнеш и падне тухлата, какво от това?
Дървената конструкция е носеща, тухлата е пълнеж. Ще възстановя дупката със същите тухли , с две голи ръце и няколко кофи вода.
Тази постройка дори и да се наводни и да се срине керпича, скелета остава, покрива остава.
Ето това е отговора който в най голяма степен от всички останали удоблетвори любопитството ми. Тук вече виждам логика !
Само дето ще те разочаровам...
НЕ ВСИЧКИ кирпичени къщи имат дървена носеща конструкция. :)

Прикачен файл:
mandrica1_2222.jpg
Прикачен файл:
stroiinfo-3.jpg

:partyman:
gogo7777 - майстор
ср сеп 18, 2024 8:01 pmhidrazin написа:

Само дето ще те разочаровам...
НЕ ВСИЧКИ кирпичени къщи имат дървена носеща конструкция. :)
Ооооо имат, но не се виждат. :wink:
chapara - майстор
Това е обръчова дървена к-ция, с дебели самоносещи стени и заклинени подови греди, които не и дават да са разкрачи. На едната снимка се виждат клиновете. Тази която аз ползвам е такава, но смесна к-ция, защото вътрешни стени са плетарка. То по начало е много смесена к-ция, защото половината пък пристроена 90те и е с плочи и тухли.
hidrazin - майстор
ср сеп 18, 2024 8:20 pmgogo7777 написа:
Ооооо имат, но не се виждат.
Оооо... не всички!
Тези от снимките вероятно (и евентуално) имат вградени в стените и иззидани отвън, че може и отвътре.
Снимките са за илюстрация.
Ама съм присъствал на събарянето на такава която няма.
Беше преди 2-3 години.
Подробности (включително и локация) можа да дам на лични, че там се извършиха някой не много законни неща... :x
P.S. Тая дали е имала? :?
Прикачен файл:
паднала тодорка.jpg
zz_stefanov - майстор
Това предното е илюстрация, че единственото което може да мори кирпича е занемарения покрив.
Много гъвкав и труден за разрушаване материал.
gogo7777 - майстор
Ето проста строителна конструкция, позната от десетки хиляди години. Много преди да напечатат учебника по физика за 7-ми клас.
Прикачен файл:
6007.jpg
6007.jpg (6.95 KиБ) Видяна 447 пъти
ivanovbg - майстор
Хвали сатарото, ползвай младото. Важи за коли, жени, къщи и ... Абе за всичко важи!
chapara - майстор
А ве, някой държал ли е изспит по сградостроителство в държавно висше строителен ВУЗ? Иванов ти знам че не си, другите писатели? Визирам УАСГ, не псевдоформи на военни такива!
hidrazin - майстор
ср сеп 18, 2024 9:46 pmgogo7777 написа:
Ето проста строителна конструкция, позната от десетки хиляди години. Много преди да напечатат учебника по физика за 7-ми клас.
Че как те издържа? И при условие че не си виждал учебника по физика за 7-ми клас. :? :-D
P.S. Разбира се че се шегувам.

Тема "Въпрос относно стара строителна технология ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: