Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
emmotoss - напреднал
ср окт 30, 2024 10:14 amspeka_rs написа:
ср окт 30, 2024 8:43 amemmotoss написа:
А някой може ли да сподели впечатления от RD-200 Synchro на Делтех? Хвана ми окото докато разглеждах различни апарати.
Това ще е много подобно на DEL 200 “Synergic Control".
Така е! Разликата в цената е минимална също. Гледам, че Делтеха в режим електрожен е 180а, а на АИГ апарата е 160а. Интересно ми е как се представят в режим електрожен също и с насипни електроди, като замисъла е евентуално да махна стария си трансформаторен електрожен и да ползвам само една машина.
speka_rs - майстор
ср окт 30, 2024 10:30 amemmotoss написа:
Така е! Разликата в цената е минимална също. Гледам, че Делтеха в режим електрожен е 180а, а на АИГ апарата е 160а. Интересно ми е как се представят в режим електрожен също и с насипни електроди, като замисъла е евентуално да махна стария си трансформаторен електрожен и да ползвам само една машина.
160 А са достатъчни за 4 мм елетрод, което за хоби е повече от достъчно. 145 А Ecocontrola на електрожен си работи много прилично (до 3.25 елетрод за повече не сме го мъчили). Ако попиташ в магазин на АИГ може да се организира тест. Звънни им поговорете си, не хапят хората отговарят на въпроси.
aig_welding - специалист
вт окт 29, 2024 1:17 pmemmotoss написа:
Del 160 Ecocontrol- чувал съм добри неща за фирмата, но доколкото знам Екоконттрол серията са си китайци отвътре. Поправете ме ако греша!
Не, не грешиш! :-)
Raider RD-IW28- същите параметри като Дела. Малко по-евтин. Има настройка на индуктивност, каквато не съм ползвал никога и не знам дали е полезна.
DEL 160 Eco Control също има настройка за индуктивност.
Кое от тези или нещо различно бихте ми препоръчали в този ценови диапазан(400-600) лв.
За форума цената на DEL 200 /двеста/ Eco Control е 602 лв. Превишава бюджета с два лева. :sad:

Поздрави,
Георги
itev - специалист
Здравейте.
Заварявал съм многократно, но съм много далеч от професионализма. Знам, колко не знам, въпреки, че това което съм заварил, през годините, държи още. Мъчех се дълги години с една Кракра, с която не мога да се разделя, явно по сантиментални причини - спомен от тъста. Обаче напоследък започва да ми натежава - право пропорционално на ЕГН-то ми. Та се замислих за нещо непрофесионално и малко, което ще потрябва веднъж-дваж в годината. От този форум научих добри неща за фирмата АИГ заваряване и за нейните продукти. Хвърлил съм око на две машинки ДЕЛ екоконтрол 145 и 160. Какво бихте ми препоръчали?
BeTaTesTeR - специалист
Aко си приготвил около 500 лв. виж и това, има синергетика:

SHERMAN DIGIMIG 202 M-POWER
gogo7777 - майстор
:lol: :lol: :lol:
Стига бе....то беше Тиг-Таг, беше Тик-Ток, сега Диги-Миг..... :lol: :lol: :lol:
Очакваме Чинг-Донг-Минг-Тинг контрол Арк 300 за 35 лева с ДДС :lol:
BeTaTesTeR - специалист
E сега, може да се подиграваш ама за 500 лв. няма какво по-добро да вземеш, всички са почти еднакви за тия пари. А Шърманите не са лоши, превзеха пазара, особено при телоподаващите.
Иначе тези със сериозно звучащите имена всички ги знаем ама и цената им е сериозна.

Тема "Кой модел електрожен или телоподаващо за новобранец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: