• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sstefanov - майстор
Това само с PrusaSlicer ли работи?
Ал_ - специалист
Пише, че Only Bricklayers работи с Prusa и Orca, като засега не работи на принтери на Bambu. Втората версия - Bricklayers + NonPlanar infill я е тествал само с Prusa. Тепърва се уча аз, или по-скоро правя проби, но тъкмо качих python на мак, да видя какво ще се получи. Така като си го представям - здравината на детайлите значително би трябвало да се подобри :?
Добавям две снимки от преглед на gcode със и без скрипта:

Прикачен файл:
IMG_0837.jpeg
Прикачен файл:
IMG_0838.jpeg
brad4edat - специалист
За сега само Пруса и Орка слайсер.
Само едно уточнение, при мен при дюза 0.6мм скоято масово принтирам, ако се ползва дефолтния препоръчителен 1.3 умножител на подаването на нишката се получава почти моментално задръстване на дюзата.

Ползвайте 1.05 максимум 1.1. Понеже принципа на това слайсване води до презастъоване на слоевете и при голям множител се получава заблатяване на нишката много бързо. Разни тестове гледах, чепри1.05 се получава най-здравото печатане. Аз печатах с 1.1 и там където е повдигането на слоя - сима и на разни други точки дето спира дюзата се получаваха леки бабунки.

Кода и нещата тепърва, ще се доизкусоеяват, но щом АБС не ми се деламинира при тестовете значи става доста по-здраво от преди.

Опцията за реален триизмерен вертикален инфил не съм я още пробвал понеже стават малко странни слайсове но ще я опитам.

Пруса има тестова версия на слайсера потдържаща вече това - non planar.

Внимавайте с пътя доПитон като го посочвате, понеже CMD може да ве излъже и после набива грешки при екструдвзнето на файла.
Вижте къде точно е Екзето на Питон и там с десен бутон си копирайте реалния път до екзето.

При настроиката за височината на слоя, която се вкарва в допълнителния код трябва h да го смените с H. Иначе пак мизерии ще репортва.
Ал_ - специалист
съб мар 01, 2025 6:48 pmbrad4edat написа:
Аз го пробвах с втората версия на скрипта - движението при печат е хипнотизиращо.
А на това "-wallReorder {1 or 0} -> enable/disable wall loop reordering." каква му е идеята и целта?
Препоръчай откъде да поръчам от тук АБС?
resistbody - майстор
нед мар 02, 2025 10:10 pmАл_ написа:
Аз го пробвах с втората версия на скрипта - движението при печат е хипнотизиращо.
А на това "-wallReorder {1 or 0} -> enable/disable wall loop reordering." каква му е идеята и целта?
Дай ми адрес и ще ти подаря 1-2-3 ролки абс, никога нямах успех с тоя материал...
brum - майстор
Само едно уточнение, при мен при дюза 0.6мм скоято масово принтирам, ако се ползва дефолтния препоръчителен 1.3 умножител на подаването на нишката се получава почти моментално задръстване на дюзата.
Подозирам, че не ти се справя hot end-а с големият дебит. Пробвай да смъкнеш скоростта на печата или да вдигнеш температурата.
brad4edat - специалист
пон мар 03, 2025 7:58 ambrum написа:
Подозирам, че не ти се справя hot end-а с големият дебит. Пробвай да смъкнеш скоростта на печата или да вдигнеш температурата.
Привет. Моя хотенд си се справя добре, но нишката наистина се заблатява ако се ползва множител 1.3.
Поне при мен при този разминат вертикален печат се получава заблатяване. С 0.4дюза не знам понеже почти не печатам с толкова малка дюза. Печатам бавно почти винаги 30-40мм.сек. макс... Аз търся здравина на моите механични обекти, качеството и бързината не ми са преоритетни :)
Моя съвет е да не ползвате множител на подаването на нишка повече от 1.1, най-добре 1.04 или 1.05 при първоначални тестове.
Днес пак приключих един 15часа печат на обект. Същото като преди, АБС, дюза на 245гр. и Камера загрята на 28градуса. Тези печати преди с нормално слайсване имаха зли деламинирания! Сега няма и помен от деламинация. Друг е въпроса че АБС го принтвам на камера загрята на 40градуса поне, но за тестовете сега намалих загряването на камерата.

Дюзата на хотенда ми съм я ограничил софтуерно на 305градуса, но рядко пускам над 275. Охлаждането на термомоста е с Меден радиатор собствена изработка, копираща оригиналния на Ev3d ли беше, вече не помня как се пише...

Аз АБС взимам от Ямболския на 3д лайн. Не се интересувам от чужди въобще понеже за мен е важно да се подкрепя българското, без значение цената.

Този човек има и други уникални скриптове, разгледайте ги. Има един за адаптивни само външни слоеве... Чуден за бърз печат на голями обекти с перфектно външно качество.
Последна промяна от brad4edat на пон мар 03, 2025 1:17 pm, променено общо 1 път.
brad4edat - специалист
нед мар 02, 2025 10:10 pmАл_ написа:
Изчиства външни дефекти в слоевете, ако имаш празни линии, огледай.
Ал_ - специалист
пон мар 03, 2025 1:13 pmbrad4edat написа:
Аз АБС взимам от Ямболския на 3д лайн. Не се интересувам от чужди въобще понеже за мен е важно да се подкрепя българското, без значение цената.
Благодаря. Аз от тях купувам, по препоръка на brum :prayer: , но ABS нямат наличен, откакто ги проверявам.
Гледам, че вчера е качен нов файл -vertical_bricklayers.py
brad4edat - специалист
Привет! Да и аз го видях вчерашния скрипт. Зикзакообеазен начин на печат, нещо като две външни стени с ректалейниар инфил на 100% но няма това вертикално презастъпване на слоевете. Поне аз не видях с и това ще е бавен печат.

На БрикЛеърс като го слайснете иекстрактнете на файл за принтиране, отворете с слайсера и вижте с плъзгача отстрани как слоевете непрестанно варират нагоре надолу в зададените граници, то си пише до плъзгача с цифри височината, и там най добре се вижда за какво иде реч. Точно това набива слоевете супер плътно и става много здраво. Но не прощава грешки в стъпките на екструдера и подаването на нишка. Преди всеки печат е желателно да се пусне 100мм. нишка и да се види нужна ли е корекция в стъпките, иначе заблатяването и бабунките са гарантирани. При нормалния печат малко разлика в стъпките на екструдера или смяна на ролките материал прощава грешки и може със месеци да не се проверява точноста на екструдера, но при бриклеърс няма прошка :)))

В ямбол имат две линии за нишки и не смогват на поръчките до колкото знам от човека.
Аз си ги поръчвам предварително и нямам никакви ядове. Даже скоро пак ще взимам АБС и цяла пълна до откат ролка ТПЮ. По заявка човека ми прави пълни до макс ТПЮ ролки иначе са по-къси стандартно.

Но за АБС си трябва камера на принтера. Най-добре отопляема камера с контрол на температурата. Но дори една платнена камера на Креалити или подобна върши чудеса. В топла стая ще се принтира и АБС сравнително добре с нея, масата си пидгрява оле мале обема на камерата, макар и недостатъчно.

АБС без камера... само мънички обекти и пак е 50/50 положението...
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98

Тема "3D принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: