Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gnt69 - майстор
пет май 02, 2025 6:02 amenviro написа:

не са само бигли, но и прътове ако не се лъжа ф10, ф12 както и по дебели, което мога ще го ползвам, което ми трябва допълнително ще закупя, но ще спестя някакви средства предполагам от арматурата евентуално или поне се надявам.
Аз бих направил равна бетонова част, и върху нея метални колове и пана, не бих се вкарал в цирка с бетонови колони само защото имам хартисала арматура. :partyman:
Надвечер като се прибера ще пусна една примерна картинка за армировка на лека ограда.
MamaMy - майстор
Попринцип чакам геодезист да ми сложи колчета за границите, багерче съм намерил за 60лв на час от селото, момчето работило добре и качествено, със съседите идните дни ще говоря също...
Малко скъпо ми се струва. Аз знам за цени от 300 на работен ден. :roll:
enviro - специалист
пет май 02, 2025 4:03 pmMamaMy написа:
Попринцип чакам геодезист да ми сложи колчета за границите, багерче съм намерил за 60лв на час от селото, момчето работило добре и качествено, със съседите идните дни ще говоря също...
Малко скъпо ми се струва. Аз знам за цени от 300 на работен ден. :roll:
Възможно е доколкото ми бяха казали и комшии ако не се лъжа 50-60лв работил и бързо за 2-3 часа щял да го изкопае, незнам дали е възможно за толкова време ама е удобно че няма да плащам отделно и за транспорт щот все пак са 10км а момчето е от селото. Ще го извикам да го види и да каже, ако нещо не ме устройва мога да проверя и други евентуално. Иначе трябва да хващам лопатата сам
MamaMy - майстор
Ти си знаеш. Само споменах какво знам. Много имам мерак за такъв багер, но само за собствена употреба не е оправдано. Хубавите струват колкото нова кола. Евтините пък не струват нищо, а и не са толкова евтини. Като бизнес се оказа, че нишата не е прекалено заета, но се иска комплексно предлагане и на други услуги, а аз нямам тази възможност.
gnt69 - майстор
Е те ти един детайл.
enviro - специалист
пет май 02, 2025 10:20 pmgnt69 написа:
Е те ти един детайл.
Не ми отваря снимка :?
enviro - специалист
пет май 02, 2025 7:17 pmMamaMy написа:
Ти си знаеш. Само споменах какво знам. Много имам мерак за такъв багер, но само за собствена употреба не е оправдано. Хубавите струват колкото нова кола. Евтините пък не струват нищо, а и не са толкова евтини. Като бизнес се оказа, че нишата не е прекалено заета, но се иска комплексно предлагане и на други услуги, а аз нямам тази възможност.
И аз обмислях, имаме един служебен, горе долу една идея по голям от най малките камацу с гумени вериги, супер е гледах ги от където са го купували в китай 20-21 година са по 10к долара само незнам как се процедира с доставките документи мита ддс, това е хубаво че за тях винаги се намира работа, с доста хора съм си говорил относно тази тема :)
gnt69 - майстор
Форума е счупен не ми дава да качвам файлове. Файла е 270кб и казва че е голям.
MamaMy - майстор
При мен беше се запълнил отпуснатия ми лимит. Наложи се да изтрия част от качените снимки. Виж в профил->главна страница->управление на прикачени файлове
gnt69 - майстор
съб май 03, 2025 2:38 pmMamaMy написа:
При мен беше се запълнил отпуснатия ми лимит. Наложи се да изтрия част от качените снимки. Виж в профил->главна страница->управление на прикачени файлове
Изтрих малко и се оправи. Благодаря. :partyman:

Прикачен файл

ogи.jpg

Тема "Запитване относно фундамент за ограда на двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: