Здравейте, някой работил ли е с двойния нож за мулчиране като този на Oregon. Трябва да сръфам един парцел с капинаци. Бая са. И само като ги видя и се отказвам. Косата е китайска 52cc. Ячка е, но се чудя 3 или 4 мм нож да си взема. Тройния не го виждам в продажба в БГ, а и не знам дали няма да е много тежък.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
To&To
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
To&To
- специалист
чет май 15, 2025 9:02 amdragozow написа: Не знам какъв е този нож, за трънаци си вземи нож на такива, с повече зъби е, тип циркулярен, реже всичко, хубавите са 30 - 40 лв, евтините 15 - 20 лв.Ето за тези става на въпрос:
Имам 2 диска 40Т, но мястото е насипвано за изравняване и има много камъни. Целта е да се поизчисти за да могат да влизат камионите и да продължат насипването.
ср май 14, 2025 6:19 pmTo&To написа: Здравейте, някой работил ли е с двойния нож за мулчиране като този на Oregon. Трябва да сръфам един парцел с капинаци. Бая са. И само като ги видя и се отказвам. Косата е китайска 52cc. Ячка е, но се чудя 3 или 4 мм нож да си взема. Тройния не го виждам в продажба в БГ, а и не знам дали няма да е много тежък.С двойните на Oregon, четох в западните форуми за убити редуктори на 3 отделни сериозни машини - Stihl FS 461 - казват, че ножовете не са добре балансирани, но човека ги ползва професионално за почистване на къпинови храсти и са видяли много работа. С ножовете на Stihl обаче никога не е имал проблеми: ShredCut 270-2.
Имат и по-голям, но за него си трябва реални киловати и усилена конструкция, което при китайските липсва.
Вземи си и един балансьор за ножове (10лв е) и можеш да си го точиш направо с флекс, ще ти изкара цял живот.

Тук един италианец тества различните форми ножове за храсти и двойния се представя най-добре от всички, но е и най-опасен за машината, ако заореш в нещо твърдо.
П. П. Тези са най-щадящи и също вършат работа, но ги намирам предимно из италианските сайтове:

емовлаха
- специалист
ср май 14, 2025 6:19 pmTo&To написа: Тройния не го виждам в продажба в БГНамира се 3т диск
https://instra-parts.com/product/4295/d ... 507-0.html
https://instra-parts.com/product/5504/d ... 508-0.html
To&To
- специалист
чет май 15, 2025 1:27 pmемовлаха написа:ср май 14, 2025 6:19 pmTo&To написа: Тройния не го виждам в продажба в БГНамира се 3т диск
https://instra-parts.com/product/4295/d ... 507-0.html
https://instra-parts.com/product/5504/d ... 508-0.html

Didomir
- помощник
пон май 12, 2025 9:45 amTo&To написа:Имам Echo SRM-3020 , много добра машинка, добре работи (сравнявам с Daewoo 520 и Shtil-a на съседа ;) ). Около 12-15л бензин е минал през нея, след зазимяване не ми е правила проблеми. Втора ръка ми изпадна на добра цена, с една профилактика и тунинг (беше с D дръжка) стана почти като 3021 ;) .чет май 01, 2025 8:55 amdragozow написа:А мнения за ECHO SRM-3021TES/U?! Тази съм си харесал. Малко по-мощна е от 2621 и е също много лека.ср апр 30, 2025 6:13 pmемовлаха написа: Калоян може да сподели дали ще е подходящ моделаАко въпроса е за 2621 е доста лека и приятна коса, има една много хитра система High Torque, която и дава усещане за по-мощна. Правили сме тестове в легена с аналогичните Щил и Хускварна, които като ги топнеш във водата издават много жални звуци.
Препоръчвам ти от магазин със сервиз да я вземеш - г-н Драгозов. Има и части на добри цени.
А, и трион Echo имам, 4010 и той безгрижен.
To&To
- специалист
чет май 15, 2025 5:24 pmDidomir написа:За косата съм сигурен, че следващата ми ще е 3021. Чакам да се опре китайката, но за 3 години до сега не ми е дала никакви поводи. Е поддържам си я пък и имам терен 1,7 декара които все още са за грубо оправяне и там си я използвам. Общо поддържам около 5 декара с косене, но 3 от тях съм ги докарал до моторна и електрическа косачка. Миналата година си обнових моторната косачка. Всичко по реда си. Не ми се свидят пари за инструменти, но гледам да е разумно.пон май 12, 2025 9:45 amTo&To написа:Имам Echo SRM-3020 , много добра машинка, добре работи (сравнявам с Daewoo 520 и Shtil-a на съседа ;) ). Около 12-15л бензин е минал през нея, след зазимяване не ми е правила проблеми. Втора ръка ми изпадна на добра цена, с една профилактика и тунинг (беше с D дръжка) стана почти като 3021 ;) .чет май 01, 2025 8:55 amdragozow написа:А мнения за ECHO SRM-3021TES/U?! Тази съм си харесал. Малко по-мощна е от 2621 и е също много лека.
Ако въпроса е за 2621 е доста лека и приятна коса, има една много хитра система High Torque, която и дава усещане за по-мощна. Правили сме тестове в легена с аналогичните Щил и Хускварна, които като ги топнеш във водата издават много жални звуци.
Препоръчвам ти от магазин със сервиз да я вземеш - г-н Драгозов. Има и части на добри цени.
А, и трион Echo имам, 4010 и той безгрижен.

емовлаха
- специалист
пон май 12, 2025 9:45 amTo&To написа: Поръчвам ги и 2Т и 3Т, ама се чудя 3 или 4 мм да взема. Или 3Т 3мм и 2Т 4ммИзпозвай циркулярен диск ако не е оплетена разтителност, както ти е препоръчал ДрагозовНямам много опит с моторните коси, още по малко, че с дискове съм косил няколко пъти и то малки площи по 100-200м2.
Чакам да се опре китайката, но за 3 години до сега не ми е дала никакви поводи. Е поддържам си я пък и имам терен 1,7 декара които все още са за грубо оправяне и там си я използвам.
Китаеца е кекав на задвижване и предавка и може да ти даде някакви поводи
Ако все пак се решиш за мулчиращ диск 3мм е разумно. Използвай предпазни средства и работи със повишено внимание!
Аз също нямам опит, кося само на корда
To&To
- специалист
чет май 15, 2025 9:53 pmемовлаха написа:Поръчах и двата на 3мм. Не обичам да кося с диск. Използвал съм 40Т само за дребни издънки. Имам няколко 3Т диска и дори не съм ги ползвал. Такива над 1,5 см си ги режа с ръчна ножица, а по дебелите 4-5 см с акумулаторната резачка. Ако не е чиста поляна тези дискове ми се струват много опасни. За машината не ми е жал, за това съм я купил. Предпазните средства са задължителни при мен, за каквато и работа да става на въпрос. Герой на труда отдавна не се правяпон май 12, 2025 9:45 amTo&To написа: Поръчвам ги и 2Т и 3Т, ама се чудя 3 или 4 мм да взема. Или 3Т 3мм и 2Т 4ммИзпозвай циркулярен диск ако не е оплетена разтителност, както ти е препоръчал ДрагозовНямам много опит с моторните коси, още по малко, че с дискове съм косил няколко пъти и то малки площи по 100-200м2.
Чакам да се опре китайката, но за 3 години до сега не ми е дала никакви поводи. Е поддържам си я пък и имам терен 1,7 декара които все още са за грубо оправяне и там си я използвам.
Китаеца е кекав на задвижване и предавка и може да ти даде някакви поводи
Ако все пак се решиш за мулчиращ диск 3мм е разумно. Използвай предпазни средства и работи със повишено внимание!
Аз също нямам опит, кося само на корда

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература