Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
borchoyor - специалист
вт май 20, 2025 1:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт май 20, 2025 1:52 pmborchoyor написа:
Ти си царя на менторските, не само в тая тема, но не даваш даже и доближаване до "трона"..... СМЕХ.....
Така да е!
Макар да имам и съм предоволен от 241, след твоя лош опит никога вече няма да я препоръчам.
Ти, обаче, го направи.
вт май 13, 2025 11:29 amborchoyor написа:
Леко и качествено ти препоръчвам щил 241, ако те устройва цената де :-D
По същия начин спрях да препоръчвам и друга скъпа машинария, която имам и от която съм доволен до момента. Появиха се лоши отзиви в нета, на което обръщам внимание.
Това, че някому не се харесвам, явно има по особена причина. Имайте си я, не ми пречи!
То, че една машина се е развалила и повечето сервизи работят проба-грешка не означава, че е лоша техниката. Намерих сервиз с оборудване и резачката пее. А и новите са с новия мтроник.... Ти сам създаваш причините, погледни първо себе си.....
емовлаха - специалист
Другото Щиловата глава не люби евтина и тънка корда

Последна промяна от емовлаха на вт май 20, 2025 5:23 pm, променено общо 1 път.
borchoyor - специалист
вт май 20, 2025 4:04 pmемовлаха написа:
Другото Щиловата глава не люби евтина и тънка корда

Ето го и новия 3.0 М-троник

Последното клипче съм го качвал никой не захапа

Гледай как изпушва на тласъци не може да си намери настройката

В първото пуши все 1 е на мазут толкова богата смес ддз

Надявам се да са го оправили или предварително тр да се настрой

Не съм запознат нямам техника със М-троник

Късмет и на теб желая
Аз съм фен на мтроник, имам корда 2.4 hecht, но мисля и от оранжево-сиво-черната щилска да взема една макара. Главата 46-2 дали е с лесно зареждане? От онлайн машини отговориха, че е с новите ръкохватки....
емовлаха - специалист
Аз съм фен на мтроник, имам корда 2.4 hecht, но мисля и от оранжево-сиво-черната щилска да взема една макара. Главата 46-2 дали е с лесно зареждане? От онлайн машини отговориха, че е с новите ръкохватки....
2.4mm няма шанс на фс 411! Усуканата цф3про нямам си на идея кой размер ще ти върши работа. Предполагам 3.0-3.3 за фс 411! В процес на работа ще разбереш кое е приемливо! 46-2 не е със лесно зареждане
borchoyor - специалист
вт май 20, 2025 5:22 pmемовлаха написа:
2.4mm няма шанс на фс 411! Усуканата цф3про нямам си на идея кой размер ще ти върши работа. Предполагам 3.0-3.3 за фс 411! В процес на работа ще разбереш кое е приемливо! 46-2 не е със лесно зареждане
Имам на oleo-mac големите с лесно зареждане, ама с повече корда деуто види зор, та взех и от по-малките.... С тях ще стане ли?
емовлаха - специалист
Имам на oleo-mac големите с лесно зареждане, ама с повече корда деуто види зор, та взех и от по-малките.... С тях ще стане ли?
По-малката глава нз дали ще е ок за Щила/ Като чукнеш да подравниш кордата до ножчето при фс411 ще е 520мм при Део в 420мм
Разликата от Щила и Корееца е :)
Добре е да си ползваш 46-2 тежка и масивна глава е. Може да си тестваш и да разбереш кое как се случва и да споделиш
Корди каквито искаш си тестваш
Моя малък опит е със Т45 и Т55х и двата модела са посочени за косата, голямата глава е по-хубава по-силен е удара на кордата доста е различно
Като цяло разгледай с какво оборудване може да се окомплектова дадения модел
Не помня кой от моделите про на Щил нямаше опция мулчиращия нож!
Не знам за какво ще го полваш Щила за лично или за парички да си вадиш
Гледай чети за да разбереш за какво ще си дадеш парите!
Нашите общински косачи ползват AutoCut C 26-2 на 360. Същата ползвам на 94ка.
Понася я повече от добре.

пп. Поправям си грешката.
Днес бяха извадили чисто нова 361, на която беше монтирана AutoCut 46-2
Всеоще имам съмнения, че на старата машина беше 26-2, понеже навиваха с разглобяване и им показах бързия начин, но не съм сигурен.
Като видя бригадирчето им, ще попитам.

Прикачен файл

IMG_20250521_085150.jpg

Прикачен файл

IMG_20250521_085209.jpg
To&To - специалист
чет май 15, 2025 2:18 pmTo&To написа:
чет май 15, 2025 1:27 pmемовлаха написа:
ср май 14, 2025 6:19 pmTo&To написа:
Тройния не го виждам в продажба в БГ
Намира се 3т диск

https://instra-parts.com/product/4295/d ... 507-0.html

https://instra-parts.com/product/5504/d ... 508-0.html
:idea: Поръчвам ги и 2Т и 3Т, ама се чудя 3 или 4 мм да взема. Или 3Т 3мм и 2Т 4мм :? Нямам много опит с моторните коси, още по малко, че с дискове съм косил няколко пъти и то малки площи по 100-200м2.
След седмица чакане питах по имейл какво става с доставката. Сутринта ми се обадиха от Инстра и ми казаха, че вече не се предлагат тези ножове.
емовлаха - специалист
вт май 20, 2025 8:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Поправям си грешката.
Объркваш се! Не си в грешка. 26-2 е била, коментираше си 360 и 94! Аз 411 и 46-2 така е и при 361 дет си снимал на 52см диаметър са предпазителите. Питай за кордата дето ползват на този 361 прилича на 3.3 квадрата на Щил

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: