нед сеп 28, 2025 11:04 pmradius написа: Някоя конформна френелова леща няма ли да помогне, говоря за конкретен панел, на за една централа да правим инсинератори.Даже хиперболоидът на инженер Гарин няма да помогне

нед сеп 28, 2025 10:57 pmhidrazin написа:Дали не си чел по диагонал поста ми?![]()
нед сеп 28, 2025 7:50 pmBaлepu написа: Не го засягам като идея за повишаване на ефективността от колектор.В предния си пост бях споменал "миражите в пустините" като пример за отразяване на светлина ...
...
Мисълта ми е за някаква аномалия в атмосферата, при която се отразява слънчева светлина , да е причината за явлението от темата ти?
нед сеп 28, 2025 10:20 pmprasse написа: ... при наличието на несъгласуван приемник (товар) е напълно безпредметно в рамките на системата.Съгласуването не е ли работа на контролерите? Съпротивлението на енергийната мрежа клони към нула, но мисля, че точно контролерът трябва "организира" максималното подаване на енергия към нея. Или греша? Нямам някакви сериозни компетенции в областта. Следя темата от любопитство.
пон сеп 29, 2025 2:13 pmDMN написа: Моето предположение беше в посока изменение/нарастване на товара в този момент към съответната централа по някаква причина, явно нетипична за всеки ден. И въпросът ми беше дали това може да случи.Предлагам, на първо време да обсъдим ВАХ на един произволен соларен панел.
Прикачен файл
prasse написа: Опитвам се да ти покажа, че нарастването на тока през товара над Ip не води до нарастване на мощността,Аз пък се опитвам да кажа или по-скоро точно това ми е въпросът - че централата задължително ли да работи в МРР-точката? Ако всички фотоволтаични централи работят на пълна мощност т.е. в МРР-точката(извинявам се, ако не се изразявам правилно), а в същото време няма толкова консумация, какво става? То няма и как да работи централата в МРР-точката, ако консумацията/товарът е по-малък.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: