Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Ама разбира се че технологията е САМО ЕДНО от многото неща необходими за хубава бира.
Плюс правилния сорт хмел. Време Оно я правеха с хмелови "шишарки" произведени у нас.
Сега бухат някакви гранули... :?

Аааа... и нещо за което няма как да се сетят драскателите гонещи брой постове - ВОДАТА за БИРАТА. :-D
От калпава вода ще направиш хубава бира ... кога ми цъфнат налъмите.
В това отношение Загорка е №1 - говоря за водата.
Ноооо... не знам дали нарочно или случайно е попаднала (Фабриката/завода) на такава вода... :?
(Иначе Загорка си беше отлична бира до към средата на 90-те, когато Heneken и видяха сметката.)
:partyman:
P.S. В тая връзка кой е пил ХУБАВА бира Болярка? :shock: :lol:
Дори и през СОЦ-а си беше откровено подобие на бира и при това напълно неуспешно.
За хубава, истинска бира, е необходима още една съставка.
Онези, които четат бързо, няма как да я знаят.
hidrazin - майстор
И онези дето четат бавно няма как да прочетат за 4-тата съставка, щото хейтъра не я е споменал в пасквилите си за трупане на постове. :-D
ПОЯСНЕНИЕ (само за тези дето са чели ВИНТУ...) - искат се още ДВЕ съставки.
Освен бирена мая е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използването на порцеланови бАшони във веригите за управление на процеса.
Със стъклени не става. Става пик...ня... :cool:
:partyman:
P.S. изклася̀вам
За учещ – не успявам да завърша учебна година или степен. Изкласи още след девети клас и се прибра вкъщи.
YELLOW-trouble - помощник
ср ное 26, 2025 8:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
За хубава, истинска бира, е необходима още една съставка.
Онези, които четат бързо, няма как да я знаят.
Cамо вие ги знаете съставките.
:wink:
Третият в света Carlsberg Group държи Шуменско, а вторият в Северна Америка Molson Coors- Каменица
Иначе австро-унгарци и белгийци ни учат как се прави бира след Освобождението.
После се загуби ноу-хауа и бирата стана на пи…… и трудна за намиране. Защо, никой не казва, нямаше суровина ли, нямаше технолози ли, нямаше пари за оборудване ли или всичко на куп???? Съветска му работа.
:lol:
Оня тъй и не разбра, че в конкретно изделие има порцеланови, има и стъклени,обаче...
пет окт 03, 2025 11:32 amhidrazin написа:
Както писах - сложили каквото имали.
Другите имали стъклени - стъклени сложили.
В една пелетарка няма нищо което да налага поставянето на предпазители със специални характеристики и струващи бая пара...
Попрочел е- как иначе, нали трябва да има основание за лаене, хаха. Не позна, не намери съставката.

А как се губи "ноу-хауа"?
чет ное 27, 2025 12:12 amYELLOW-trouble написа:
...После се загуби ноу-хауа...
От много бира вероятно.

https://youtube.com/shorts/r1NE2HPbwvQ? ... 43yp-6I9Be

Тема "Камери средна скорост" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: