Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
съб ное 22, 2025 4:40 pmGhostwheel написа:
Настройката на карбуратора е тънка, има пропуски в искрата като започва да надвишава максималните си обороти.
Това е направено заради разни ентусиасти, дето често си въртят канелите на буретата и след това се пипа отвертката и са диригенти
Трябва да натоварваш моторчето в метровките, реже се на пълна газ и към зъбната опора
Разхода на гориво е различен от към плътност на дърветата/сортове/влага/ но не е нещо критично
Основното е веригата да е правилно наострена това е ключът към задоволителни резултатите и дълголетието на резачката, чист въздушен филтър и пропусклив бензинов
За горивната смес и марките масла спорове се водят навсякъде, гледам да не е под 20 мл
Останалото е хамалщина и стърготини
Ако желаеш сподели кога е произведен твоя моторен трион трябва да е посочено на лепенката на предпазителя
Иначе първия моторен трион бях хлапе като си го купих :)
Предполагам е 02.25:
Прикачен файл:
025-11-29.jpeg
Иначе днес падна стабилно рязане - почти 6 кубика яки дъбови дърва, 5 градуса беше сутринта, ръмеше леко до обед нонстоп. Имаше и по 15-16 см, но повечето бяха от 20 та до 45см. в диаметър. Нарязах си ги сам без помощник - тегава работа, явно остарявам, но това е положението. Хубавото е че ги режа метровиците само веднъж - камината ми е 75см. широка:) По доста от тях имаше и кал - RS веригата приключи на третия кубик, като бях рязал и на тъщата 3кубика букови, но чисти без кал преди това с нея. Сложих след нея оригиналната верига, с която идва резачката - с объл зъб - тя се справи отлично с останалите дръвца. Бях си купил и една олекотена шина 35см, 3/8 на 1.6мм и верига за нея, да видя как ще е спрямо .325 но не я пробвах. .325 стъпка на 1.6мм ме устройва напълно като рязане и комфорт за момента. Може би ще си взема една 45см шина пак на .325 стъпка и 1.6мм. за да се навеждам по-малко:) Очаквам още 4 кубика в близките дни, за да станат 10 и да ми е спокойно, че съм подсигурен за догодина - аз дървата, които ще горя догодина си ги поръчвам тази година. Явно ще трябва да се уча как да си точа веригите сам.
Прикачен файл:
2025-11-29.jpeg
Мотора май се разработи вече - бях си приготвил 3л смес ,като се чудих дали ще ми стигне, а изгорих малко под 1.5литра - имам малко останало гориво в резервоара. Мощността беше повече от достатъчно, радвам се че направих правилен избор и не си взех МС362, защото се колебаех коя точно от двете да е. 362 ми седеше добре в ръцете, но тази 261 направо ми залепна - като детска играчка е :) Направи ми неприятно впечатление, че от преди около три седмици си бях оставил гориво в едно шише да видя какво ще стане - беше със масло пълна синтетика на хуск - миришеше вече на ацетон. Сега забърках гориво със стабилизатор на бензина на бардал - дават му съхранение до две години на добър бензин, и година за бензин със по-лошо качество. Ако отново със синтетичното масло на хуск даде фира след три-четири седмици, ще мина директно на масло адинол синтетично, нищо че годават за моторетки, а не за резачки. Едно приятелче със наточен кросак го ползва това масло, и казва че не точи гориво от резервоара зимата - горивото си било както трябва напролет.Синтетиката на хуск я дават, че е биоразградима и затова мисля че дава фира горивото толкова бързо. Ще докладвам по-късно има ли файда от този стабилизатор или няма.
пишман_майстор - майстор
Случайно като си търсех техники за разбичване . https://xxlromania.ro/

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: