• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
liusien - специалист
n_a написа:
Твоите митарства ме изнервиха. Ти си си виновен. Нищо не правиш докрай. Мек си. И що не снима приятелят ти лайната? М?
Сега конструктивно. Издирваш местните водни духчета, договаряте се и те включват. Толкоз.
Такива работи не се правят с бюрократи, а с бачкаторите.
Няма такива "духчета"! Единствено доколкото знам "Софийска вода" се занимава с водата - чиста и мръсна. Много пъти съм говорил с различни хора които се занимават с подобен бизнес, но всеки си пази хляба! Казват ми - Дай ми проект от "Софийска вода" и започваме работа! Да, но такъв проект не ми дават, а и в предния си пост писах, че вече нямам възможност да плащам... Единствения ми шанс е хората от "Софийска вода" да си свършат работа - това за което са взели концесията на София! Те са длъжни да прекарат тръбата до оградата, а шахтата ми е точно там! Съжалявам, че съм те изнервил, но питаш ли ме на какъв бавен огън се пека??? Не пожелавам на никой да е на моето място! Както и да е - желая ви приятни почивни дни!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Във всеки квартал има дежурна дружинка. Корпус за бързо реагиране. Те те са водните духчета.
Може ли у Столицата да е различно??
Това за изнервянето е да те нахъся, че имаш нужда. Бе как може в 2009та, в регулация и без канал?!!!
Master_Kenobi - V.I.P.
Как така "нямат данни"?! :?
Да не бъркаш нещо? Или има още подробности?
Нали това е тяхна скица, на Софийска вода. И там пише, че каналът по "Княжевска", където искаш да се заустиш е "въведен в експлоатация".
Има ли съседи включени в тоя канал?
От колко години е построен той?
Каналът да не е правен от частен инвеститор? Преди няколко години кой ти поиска 3000 лв. за да се включиш?

Какъв е впрочем проблемът ти със съседа? Да не произтича именно от този канал? :?
liusien - специалист
:-D Да, всеки нормално и трезвомислещ човек така реагира и задава същите въпроси! Всичко е вярно написано, ще приложа и копие на писмото с което ми отказват услугата. Този колектор /така се казва, нали?/ е построен преди 30 /тридесет/ години по времето на Т. Живков. В него са се включили хората от целия квартал /с малки изключения като мен/. Парите за построяване на канала ми искаха някакви частници преди време. Един от тях ми беше казал - искам да видя на масата 3000 лв. че ме чакат и за няколко часа си готов! Лошото беше, че ги нямах парите... А съседа... Преди десет години влезе в сила нов регулационен план. По силата на същия на мен ми вземат част от имота /отстрани/ а ми придават от имота на въпросния. Хората просто урегулират имотите! Тогава този ми съсед се беше хванал с едни здрави момчета от ВИС... Казах му в прав текст - направиш ли нещо срещу някой от семейството ми - жив ще те одера!!! :evil: Вече десет години откакто е в сила този план - няма оправИя! Минал съм през съдебни дела, спечелил съм ги и въпреки всичко тия от общината поне са взели пари от тоя келеш ме въртят на шиш както си знаят! Сега отново са пуснали същата заповед за частична промяна на плана без да съм го искал и в противоречие на съдебно решение от преди няколко години! Пак се разнасям по съдилища и определено ми писва вече. Сезирал съм прокуратурата за скандалното поведение на общинарите, пък да видим! В общи линий проблема ми със съседа е на имотна основа, не заради канализацията. Отнесох се в обясненията, но за да съм ясен беше нужно да го напиша. Дали пък да не ви покажа няколко писма? Това което ще видите далеч не е всичко с което разполагам...

Прикачен файл

Отговор на молба от 20.04.06 г..JPG
Отговор на молба от 20.04.06 г..JPG (69.34 KиБ) Видяна 5079 пъти

Прикачен файл

Отговор на Молба от 23.06.08г. (2).jpg
Отговор на Молба от 23.06.08г. (2).jpg (64.98 KиБ) Видяна 5079 пъти

Прикачен файл

Отговор на възражение от 22.07.08г. (2).jpg
Отговор на възражение от 22.07.08г. (2).jpg (52.87 KиБ) Видяна 5079 пъти

Прикачен файл

Отговор на възражение от 08.09.08г. (2).jpg
Отговор на възражение от 08.09.08г. (2).jpg (47.63 KиБ) Видяна 5079 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Аха, ясно!

Според мен, не се хаби да ходиш по инстанции и да разчиташ на тях при това положение.
Не в Хага, ами и на арменския поп да се оплачеш, няма законно решиние на въпроса ти, докато не се "... проектира, изгради и въведе в експлоатация... бля-бля..."
Щото, съгласи се, че си е мизерийка л*йната да отиват направо в реката и ние по-надолу... хм... :oops:
А при настоящите по-строги еконорми... Изпуснал си момента просто да си решиш проблема.

Най-евтиното решение (е, не е безплатно) е да си сложиш локална пречиствателна станция с попивно поле. Дано имаш място. Българска ще ти излезе към 2 бона с монтажа.

Не знам що се нервиш толкова, като тая къща нито си я проектирал с канал, нито ползвал до сега с такъв.

Споко, че изпортените нерви цена нямат. :)
liusien - специалист
Master_Kenobi, съгласен съм с коментара ти, но ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ И ВСИЧКИ НОВИ СГРАДИ които са построени в последните месеци /знаеш какво бързо строителство беше/ се заустват в колектора, а само за мен е незаконен той! Защо? Защото не съм мутра и не съм строшил кокалите на някой и като чуят за мен разни "мениджъри" да настръхват при мисълта - "ами ако тоя, лудия, дойде да се саморазправя????" :shock: Затова е така - както много институции и "Софийска вода" за едни е майка, за други /като мен/ - мащеха!!! Предлагал съм във възраженията си - като е незаконен колектора - запушете го, спрете експлоатацията му!!! Само че, нали се сещаш цял квартал да скочи срещу "Софийска вода" какво ще стане? :? А аз поне съм сам и ме манипулират както си искат... Не ми стана ясно и друго - мойте ла**а ли само ще са проблем? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
"Смешното" е, че плащайки вода, плащаш и канал...
Master_Kenobi - V.I.P.
liusien,
Виж, човече! Извинявай, ама разсъждаваш и пишеш все едно си през 90-те години...
Аз пък да ти кажа, че няма мениджър от чужда фирма (Софийска вода), който да си ритне трудовата книжка, щото неква мутра му дала 10 бона примерно или казала нещо за кокалите му. Свършиха тия филми.
То една заплата му е горе-долу толкова... А да оставя подписи под документи дето не са законосъобразни... Не, не! Не стават така нещата вече!
Просто има законова вратичка, не казвам, че е безплатна, но дори и платена, ти не я уцелваш явно.
За съжаление не мога да ти подскажа много за конкретния случай... (Само малко: сети ли се да искаш заустване на дренажни води само? Пиша на прима виста, не знам има ли такъв вариант.)

Ти сега си бесен, ама на времето като сте строили и узаконявали къщата... Как беше? Знаеш ли? Мога само да се досещам. Защо не се отказахте тогава от строежа, като няма канал?
Кога всъщност я градихте? Защо яма, а не пречиствателно съоръжене? По-ефтино, така ли?
Писах ти вече, как смятам, че ще ти се реши проблемът.

Освен това не съм убеден, че тия кооперации директно се изливат в реката... Сигурен ли си? Да няма нещо, за което не знаеш?...
Ако си много сигурен, знаеш пътя към прокуратурата. Пусни една жалбичка, че в отводнително съоръжение са заустени фекални води и гледай сеир.
Ама да го споделиш и с нас после! :)
n_a написа:
"Смешното" е, че плащайки вода, плащаш и канал...
Плащаш, ако си включен, иначе - не. Канал и пречистване са на отделен ред в сметките и си имат отделна цена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
О да. И на село си плащахме и такса смет. Я някой да ми сканира една бележка само с вода. Софтуера им е централно....
Master_Kenobi - V.I.P.
Аз пък не плащам на вилата такса смет. Иди да те отпишат в Общината. Така стана при нас.
А бележките не са при мен, ама ще видя да сканирам...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с подпочвени води и септични ями" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: