Здравейте.имам няколко въпроса за тези слънчеви системи.някои от тях отпаднаха защото докато чаках активиране на профила завърших системата.
накратко - с-мата е от хоризонтален селективен панел 2,5кв.м. СЪНСИСТЕМ монтиран на парапета на терасата под ъгъл 50гр.бойлера е 80л. хоризонтален със серпентина ( някакъв италиански - наследствен с апартамента ).помпата е WILO RS25\4 трискоростна.всичко около помпата е на 1ц.разширителния съд си е соларен 8л. на 2.5бара.барвентила по съвет на ваши колеги е на 3бара но мисля да го сменя на 4 или 6.трасето (започва с 19мм. до половината и продължава с 16мм.) е около 15м. с разлика в нивата от 1.2м.съответно бойлера ми се пада най висока точка.единствено не съм сложил обезвъздушители а миникранчета на тяхно място.останаха въпроси - на какво налягане да оставя с-мата и кога да го правя - предполагам когато няма слънце- и къде да поставя датчика тъйкато този бойлер няма предвидено място - в момента е закрепен в долната част на фланеца.диференциалната разлика е 5гр.другия ми въпрос е че този бойлер ще се окаже малък лятото и реших че може да сложа още един подобен боилер (двата бойлера ще бъдат на едно ниво така че каскадното свързва не ме устройва) но как да ги свържа?днес друг ваш колега ми каза че тези с-ми работели по добре на по високо наляга -на около 5бара- верно ли е то ва или се прави на велик.за сега това се сещам
предварително благодаря
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peturgp
- напреднал
22 мнения в "Въпроси за слънчева система"
filmatoplo
- майстор
Датчика го сложи на исхода на серпентината от бойлера , налягане 2-3 бара най много предпазен клапан 6 бара .Налягане в съда 1,5 -2 бара . По добре вертикални бойлери .
filmatoplo
- майстор
Хоризонталните бойлери са алтернатива , като влезе студена вода в балона гали на по голяма площ топлата вода и топлообмена е по голям и водата се охлажда по бързо .
peturgp
- напреднал
naskov ваш колега ми каза че при този ъгъл панела ще се огрява повече зимата и по малко лятото което предвид големината му ме устройва.според прочетеното разбрах , че ми трябва май малкия панел.аз реших да се застраховам с 2.15кв.м. но ми донесоха 2.5
.за вертикален няма място-заварено положение.днес установих че гадния бойлер е затоплен по целия корпус
което не ми хареса и трябва да му мисля изолация.а като сложа датчика на изхода на серпентината няма ли да се лъже термостата?ако включа една лира свързана последователно след бойлера какъв ще е резултата.
naskov
- майстор
peturgp написа:naskov ваш колега ми каза че при този ъгъл панела ще се огрява повече зимата и по малко лятото което предвид големината му ме устройва..Точно така.
Аз лично датчиците си ги слагам на бойлера, а не на серпентината. Ако лятото бойлера вдига над 90* тогава ще мислиш за тази лира. За есента,зимата и пролета няма страшно
Тема "Въпроси за слънчева система" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература