Здравейте.имам няколко въпроса за тези слънчеви системи.някои от тях отпаднаха защото докато чаках активиране на профила завърших системата.
накратко - с-мата е от хоризонтален селективен панел 2,5кв.м. СЪНСИСТЕМ монтиран на парапета на терасата под ъгъл 50гр.бойлера е 80л. хоризонтален със серпентина ( някакъв италиански - наследствен с апартамента ).помпата е WILO RS25\4 трискоростна.всичко около помпата е на 1ц.разширителния съд си е соларен 8л. на 2.5бара.барвентила по съвет на ваши колеги е на 3бара но мисля да го сменя на 4 или 6.трасето (започва с 19мм. до половината и продължава с 16мм.) е около 15м. с разлика в нивата от 1.2м.съответно бойлера ми се пада най висока точка.единствено не съм сложил обезвъздушители а миникранчета на тяхно място.останаха въпроси - на какво налягане да оставя с-мата и кога да го правя - предполагам когато няма слънце- и къде да поставя датчика тъйкато този бойлер няма предвидено място - в момента е закрепен в долната част на фланеца.диференциалната разлика е 5гр.другия ми въпрос е че този бойлер ще се окаже малък лятото и реших че може да сложа още един подобен боилер (двата бойлера ще бъдат на едно ниво така че каскадното свързва не ме устройва) но как да ги свържа?днес друг ваш колега ми каза че тези с-ми работели по добре на по високо наляга -на около 5бара- верно ли е то ва или се прави на велик.за сега това се сещам
предварително благодаря