Мерси много!
Направо ме засърбяха ръцете да го пробвам по скоро ... ама уви ще трябва да чакам до пролетта.

sasho 28 написа: ...Общия брой на кофите трябва да е 10 броя или сто литра...10 кофи общо + 25 кг цимент + 10 л вода не е идва ли повече от обема на казана?
KingoftheROAD написа:Ако бетонобъркачката е 130 литра,казана всъщност е някъде към 150-160.Указанието е към 20% по-малко от капацитета,щото трябва да остане и място за размесване на сместта.Моята съм я пълнил дори и с 12-13 кофи чакъл,докато почне да прелива,но мотора е позагрявал.Един път дори изключи защитата му.Като я мия,ще проверя другия път точно колко събираsasho 28 написа: ...Общия брой на кофите трябва да е 10 броя или сто литра...10 кофи общо + 25 кг цимент + 10 л вода не е идва ли повече от обема на казана?
10х10=100л + 10л. вода + цимента и той 10 литра да речем и трябва да си много близо до ръба, всъщтност ако си под наклон би трябвало да прелива ...
.
единак написа:нормално едва ли ще седнеш да строиш къща с такова нещо, а по-скоро ще го използваш за дребни неща.На мен точно затова ми трябва. Сметнах, че за 10-12 линейни метра пояс на оградата ще ми трябва около кубик и половина и с тая бъркачка ще стане идеално. При това смятам да го правя сам ... ей тъй за идеята.
единак написа:Абе не знам. Никога не съм ползвал такова нещо, все на ръка съм забърквал каквото е имало. И затова си мисля - транспорта го плащаш за да си докараш материалите, нали багажник натъпкан с цимент си е транспорт? Да не говорим за чакъла и пясъка. Тоест ако си на неголямо разстояние от бетонов възел от това не само не може да избиеш ами дори може и да загубиш...Един камаз баластра е 10 кубика и струва 200 лв с докарването.Цимента за тях е 100 чувалчета,които се транспортират с камионче до 3.5т. дори,това на мен ми излезе 20лв,или 500лв. общо.Та 1 кубик бетон ти излиза 70 лв докаран,в бетоновия център същия тип е 130лв,и то без докарването.А примерно ако ти трябва 1 кубик,да речем за някоя пътека и го поръчаш,плащаш целия курс на бетоновоза,като да е пълен.А докарването е към 6 лв на км-минимум,като се лови в двете посоки.И ако бетоновия център ти е на 20 км-като на мене,прави 240 лв. само транспорт.Дори да поръчвам пълни бетоновози,кубика излиза 160 лв.Мерси.Но мен не ме мързи
Другото, което си мисля е, че нормално едва ли ще седнеш да строиш къща с такова нещо, а по-скоро ще го използваш за дребни неща. Сиреч, количеството бетон е много малко. Като се разхвърли върху стойността на машинката...
За да работиш постоянно с нея ти трябва съответното място, където да си съхраняваш чакъла, пясъка и т.н. Демек, двора ти се е превърнал в строителна площадка.
Пренасянето на мматериалите си е пак хамалогия. Пестиш труда на самото разбъркване, ама дали си струва...
Лично аз смятам, че е по-добре да ти дойде веднъж бетоновоза, да ти тръсне всичко наведнъж и за 2-3 часа си готов. Да дадеш 20-30-50лв отгоре, за мен, в този случай е безценно.
Сякаш използването на такава бъркачка е оправдано в отдалечени места, за които просто нямаш друг избор, освен бъркане на ръка.
Дано да не се откланям от темата, ако е така моля някой да ме разчисти.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: