Мерси много!
Направо ме засърбяха ръцете да го пробвам по скоро ... ама уви ще трябва да чакам до пролетта.
sasho 28 написа: ...Общия брой на кофите трябва да е 10 броя или сто литра...10 кофи общо + 25 кг цимент + 10 л вода не е идва ли повече от обема на казана?
10х10=100л + 10л. вода + цимента и той 10 литра да речем и трябва да си много близо до ръба, всъщтност ако си под наклон би трябвало да прелива ...
Аз иначе бъркам така: Ползвам стара кофа от латекс - 25 кг, мисля че е 15 литрова, (може и 20 да е, ше зема да я измера)
та една торба цимент (50кг) се събира в три такива кофи равни до ръба.
1. Слагам вода - 5-6 литра
2. Слагам цимента - 1 кофа
3. Добавям пястък 3 кофи.
Това всичкото го обърква за 2 мин. Излиза около количка и половина бетон. Така си направих подова замазка.
Иначе съм пробвал с половин торба цимент (25кг) и 6-7 кофи пясък + кофа вода, но трябва доста повече време да го обърка добре...
Според мен дават пълния обем на казана, който така или иначе не може да се оползотвори целия. Според мен може да се ползва ефективно малко повече от половината, щото така или иначе бъркалката не може да бърка във вертикално положение, а винаги става под някакъв наклон. И колкото е по-пълна толкова повертикална е и по-бавно го бърка.