2v6 написа:Автоматичното регулиране на температурата на водата с тези термопомпи няма смисъл - честото включване и изключване повишава консумацията на ток и амортизацията на компресорите.Този момент нещо не мога да го проумея??!! Трябва ли да работят постоянно компресорите. Според мен ако компресорите работят постоянно - те не са достатъчни като мощност. Ако се изключват значи, че са загрели водата и смогват. Ми когато имаме преходно време /5-12 градуса навън/ компресорите се пускат и спират заради бързото загряване?!?! Е как така единия път те се повреждат от спирането а другия път не - е това немога да разбера - при положение, че аз лично не откривам никаква разлика в режима. Отделно - защитите от ниска температура също включват термопомпите кратковременно /30 мин. ... 1 час максимум за поддръжка на ниски градуси/ - едвали всички термопомпи работят денонощно - аз се убедих в безсмисленото работене - денонощно!!
pavelari написа:Сега ще кажа аз какво си мисля че искат да ти кажат колегите!2v6 написа:Автоматичното регулиране на температурата на водата с тези термопомпи няма смисъл - честото включване и изключване повишава консумацията на ток и амортизацията на компресорите.Този момент нещо не мога да го проумея??!! Трябва ли да работят постоянно компресорите. Според мен ако компресорите работят постоянно - те не са достатъчни като мощност. Ако се изключват значи, че са загрели водата и смогват. Ми когато имаме преходно време /5-12 градуса навън/ компресорите се пускат и спират заради бързото загряване?!?! Е как така единия път те се повреждат от спирането а другия път не - е това немога да разбера - при положение, че аз лично не откривам никаква разлика в режима.
pavelari написа: Термопомпите се включват при температури 40 градуса и се изключват при достигане на 46. Заедно двете помпи достигат от 40 до 46 за около 10 минути работа при външна температура -5 градуса и за 8 минути при около 2 градуса.
По време на загряването, разликата на изходяща и връщаща се вода при термопомпата е 3 до 5 градуса а при изстиване от 5 до 1 градус и това при всяка една от тях.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: