Наско, той слага общо 4 колектора по 2,15 за 160 л бойлер - хич не е малко ми се струва 

filmatoplo написа:Тук един клиент ми постави за задача да стопля 2 бойлера по 80 литра със серпентина хоризонтални , работят в момента само на ток .Ще им сложа 2 панела селективни на Сънсистем 2,15 площ на 1 брой .Е това черното как да го разбирам? Значи неточно си се изразил
Gek написа:...Това ми е много важно и те моля да ми поясниш какъв е тоя вентил с термоелектрическа задвижка? Много искам да си спестя това U коляно. Не те разбрах как ще спестя и разход на ток???Виж бележката от Юли 22, 2009 7:35 am:
2v6 написа: Възвратния вентил създава допълнително хидравлично съпротивление, което трябва да се преодолее с по-мощна помпа. Тя ще харчи повече ток...Ама аз разбрах, че за моята система е задължително така: на входящата в бойлера тръба трябва да сложа или тоя термовентил с ел. задвижка или прословутото "U". A на изходящата тръба и в двата случая ми трябва обратен клапан.
2v6 написа:Ти каква помпа избра?25/4 Basic на Grundfos.
Gek написа:...И къде го прочете това
Ама аз разбрах, че за моята система е задължително така: на входящата в бойлера тръба трябва да сложа или тоя термовентил с ел. задвижка или прословутото "U". A на изходящата тръба и в двата случая ми трябва обратен клапан.
Така ли трябва всъщност? Или е достатъчно само на едната тръба?
Gek написа:...Тази помпа без възвратен вентил може и с три панела да работи.
25/4 Basic на Grundfos.
2v6 написа:Еми така е казва моя познат дето ми прави "по-тънките" работи. Каза да избирам или вентила или "U"-то, а на другия щранг и в двата случая възвратна клапа. Само така можело да се гарантира 100% да не тръгне термосифонно.Gek написа:...И къде го прочете това
Ама аз разбрах, че за моята система е задължително така: на входящата в бойлера тръба трябва да сложа или тоя термовентил с ел. задвижка или прословутото "U". A на изходящата тръба и в двата случая ми трябва обратен клапан.
Така ли трябва всъщност? Или е достатъчно само на едната тръба?![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: