Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kirilpm - специалист
Пружините са от клапани в двигател,би трябвало да стават от руските коли,те са с двойни ако не стане едната другата няма къде да иде че да не стане,отностно основата съмнява ме да намериш такъв метчик,за да нарежеш резбата.А и ако сложиш ВиК тръба като ос,отпадат тетките,които няма да може да нахлузиш,ако сложиш примерно 1/2 тръба и 3/4 тетки луфта ще е голям и работата ще е калпава оста от амортисьор е по-удачно решение,дори си има и повърхностна циментация срещу износване. :)
brunder - специалист
ДОбре а ми пружините хубо разбрах от къде да ги взема ами двигател от които трябва да ги искарам от де тъи като в нашия град нямаме афтоморги и вторични суровини.
Kirilpm - специалист
Е искаш да ми кажеш че в бургас няма автоморги?Хайде стига.Пункт за отпадъци има в комлука,там по-добре не отивай сам.Морга има пак в комлука до магазин Екватор.ВиК тръби от всякъде могат да се намерят нови или стари кеф ти цол кеф ти два.Проблем ще имаш с оста,за да извадиш ос от амортисьор трябва да го срежеш с ъглошлайф,което не ти препоръчвам да правиш,най-добре поискай малко помощ от баща ти.Основата от вторични най-добре,според мен е чугун.
brunder - специалист
Еми да то принципно има но аз съм от поморие.Не че не мога да ида а незнам къде са тия авто морги.АКо искаш може да намери 1 2 ида ми ги пратиш по куриер за моя сметка.
Johny - майстор
Честно казано и аз се съмнявам за годините ти, но това няма значение. Моят е на 14 и имам преки наблюдения за тази възраст. Както и да е.
Идеята на настолната бормашине е да има удобство и точност при работа. Нищо няма да постигнеш, ако си я правиш сам. Просто защото нямаш опит, инструменти и материали, а не че не е възможно. Колегата ти е дал идея с тръбите, но ти трябват калибровани втулки, за да се намали хоризонталният луфт, скоба за захващане на дрелката, плот за стойката и маса дреболии.
И като теглиш чертата, защото ти ще ползваш услугите на куриер /6-8лв/ стругар, заварчик евентуално и т.н., ще видиш , че тази: http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=1099 оферта е най-доброто ти решение, при много добро качество.
Почти навсякъде се предлага за 99.99лв., а тук след доставката дори ще ти останат няколко лева.
А пък тази тук http://www.instrumentbg.com/bg/componen ... l&vmcchk=1 е направо без пари. Защо не птърсиш сам из нета?!
Pecatacool - специалист
Възможно е brunder да е 13 годишно момче. В днешно време децата получават огромно количество информация още от малки.
А относно граматиката - да...
Имал съм случай с един такъв потребител, който беше голям човек, ръкат, но неграмотен. Прикриваше се с това, че е бил уж малък все още! Неграмотни цигани, турци, пък дори и българи будят такива съмнения по интернет, казваш си "Абе тоя човек какво е направил, пък не може името да си напише правилно" :?
"brunder" - не, нямам в предвид теб, просто споделям случаи!
А относно настолната бормашина - ако нямаш доста подръчни материали, по-добре да си купиш!
bogomilZ - специалист
имаше една постната тема погледнете колко хора се налепиха да отговарят и да дават съвети http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8%EB%EE%ED
шоп - майстор
бях обещал нещо
ето снимки на моята самоделка
от кормилна кутия на Вартбург. Первектна е, защото двойката: зъбен гребен и колело изискват малко усилие на ръкохватката.Отделно всичко е на бронзови втулки и няма никакъв луфт:-)

От сигурно 5 години не я ползвам, щото си купих ПН 161, но и сега да монтирам ръчна дрелка на стойката ще действа:-)

ПП. Пружини от клапани едва ли ще станат. Много са серт. Може би трябва малко да се разкалят. Но и пружината не е ключовият елемент. Може и без нея.

Прикачен файл

30.jpg
30.jpg (76.52 KиБ) Видяна 9373 пъти

Прикачен файл

31.jpg
31.jpg (99.64 KиБ) Видяна 9373 пъти

Прикачен файл

33.jpg
33.jpg (80.74 KиБ) Видяна 9373 пъти
Kirilpm - специалист
:shock: Eвала на колегата със стойката от кормилна кутия,страхотно изпълнение и добра идея,само не можах от снмките да видя как закрепваш дрелката,другото се видя :).Аз имам една стойка взета с старата дрелка ЕЛТОС,но сега се заех да изпълня тази с тръбите.Верно,че пружините от клапан са серт но рамото на ръкохватката може да се направи достатъчно дълго.Не съм пробвал без пружината,но не виждам причина да не може.
Последна промяна от Kirilpm_old на пет юни 04, 2010 8:46 pm, променено общо 2 пъти.
шоп - майстор
Бормашината я закрепвах с две скоби които съм изгубил и не можах да снимам. Прости скоби от 2 мм ламарина с перчати гайки, които се закрепват за накрайника от кутията с двата отовора. Сега установката чат пат я ползвам като мини преса, защото има и доста голямо усилие на натиск.

А за пружините... опитай леко да ги нагрееш с горелка или бензинова лампа. Може и да поомекнат.

Тема "Настолни бормашини как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: