Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batence81
- специалист
48 мнения в "Поставяне прозорци"
pavkatay
- майстор
Държи ми онази работа.
Ако има възможност за котви ще държат и с един винт(ако са наколко),но в 99 % от случайте да монтираш прозорец с тези планки е 'мисия невъзможна' и затруднява последващите операции. Виждал съм френски прозорец монтиран с такива котви поставени перпендикулярно на дограмата и захванати на 20 см от нея в иначе безупречен мозаечен под. Това нещо вместо с една преходна лайсна трябва да се прикрие с 20 кв.м. нова настилка.
Направи си монтажа с АМО винтове. Разпробиваш със свредло 6 мм през профила и металния усилител,после със свредло 12 мм само в профила,дупчиш с перфоратора, навиваш АМО винта и накрая в отвора 12 мм поставяш монтажна тапа (бяла капачка ) намазана със силикон за да не преминава вода и влага в камерата с металния усилител.
Ако има възможност за котви ще държат и с един винт(ако са наколко),но в 99 % от случайте да монтираш прозорец с тези планки е 'мисия невъзможна' и затруднява последващите операции. Виждал съм френски прозорец монтиран с такива котви поставени перпендикулярно на дограмата и захванати на 20 см от нея в иначе безупречен мозаечен под. Това нещо вместо с една преходна лайсна трябва да се прикрие с 20 кв.м. нова настилка.
Направи си монтажа с АМО винтове. Разпробиваш със свредло 6 мм през профила и металния усилител,после със свредло 12 мм само в профила,дупчиш с перфоратора, навиваш АМО винта и накрая в отвора 12 мм поставяш монтажна тапа (бяла капачка ) намазана със силикон за да не преминава вода и влага в камерата с металния усилител.
pavkatay
- майстор
bulhomes2 написа:Имат и добри страни. Някои клиенти не искат да им дупчиш дограмата. Решават и евентуалните проблеми с линейните разширения на касата.Я конкретизирай-тук съм готов да споря.
пп Прилагам снимки на дограма монтирана от мен с изолационни ленти на Церезит по желание на клиента-даже той си ги залепи(струват доста пари). Впоследствие строителите монтираха изолация и мраморни первази и скриха отводнителните канали на прозорците(нямало проблем според тях).
Искам да знам къде е ефекта от всички операции с лентите на Церезит и евентуалното използване на котви(за да не дупчиш дограмата) в този случай-грубо нарушаване на водооттичането.
И извън послеписа -как ще направиш фина регулировка на една врата с тези котви -да разпънеш или свиеш касата с някакви 10-и от милиметъра.
А за дупченето на дограмата -колегата Марио го е казал. ПВЦ-то е надупчено като швейцарско сирене. Много са ми интересни хората,които искат 6-камерна дограма с дървесен цвят и стъклопакет от бели стъкла.
Прикачен файл
P1010049.jpg (82.21 KиБ) Видяна 2547 пъти
Прикачен файл
P1010051 (2).jpg (63.1 KиБ) Видяна 2547 пъти
Прикачен файл
P1010052.jpg (79.82 KиБ) Видяна 2547 пъти
bulhomes2
- майстор
Не те разбрах какво искаш да ти конкретизирам. Плюсовете според мен съм ги казал. Никога не съм казал, че нямат минуси. Примера който даваш няма нищо общо с котвите. Пак казвам, че съм новобранец в дограмите и не искам да се репча на "старо куче-медалист", но ако им беше сложил монтажен профил нямаше да стигнат до отводнителните канали.
Вчера бях на един семинар и обясняваха за тия ленти. В антракта питам лектора - можем ли да заменим вътрешната паронепропусклива лента с найлон или винил, а външната паропропусклива с пародифузно фолио за покриви. Функцията е абсолютно еднаква. Казва - "не може". Защо? "Не знам, но не може". А въ'ри дебелей!
Вчера бях на един семинар и обясняваха за тия ленти. В антракта питам лектора - можем ли да заменим вътрешната паронепропусклива лента с найлон или винил, а външната паропропусклива с пародифузно фолио за покриви. Функцията е абсолютно еднаква. Казва - "не може". Защо? "Не знам, но не може". А въ'ри дебелей!
Тема "Поставяне прозорци" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература