Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batence81 - специалист
какво представляват котвите
stiv1961 - майстор
Това са котвите,ама те вкараха колегите в голям филм:
kuuuuuul - майстор
batence81 написа:
някой да има снимки да видя колко е дозировката на пяната?
Събота вечерта ще кача снимки,ако вече не си ги монтирал.С пистолет дозирането е много по лесно и аз в момента монтирам мойте прозорци.
batence81 - специалист
ок, не съм стигнал до прозорците, правя друго
bulhomes2 - майстор
stiv1961 написа:
Това са котвите,ама те вкараха колегите в голям филм:
Колега, нов съм в дограмата, ама така поставена котвата какво държи? Не трябва ли да е поне на 2 винта?
pavkatay - майстор
Държи ми онази работа.
Ако има възможност за котви ще държат и с един винт(ако са наколко),но в 99 % от случайте да монтираш прозорец с тези планки е 'мисия невъзможна' и затруднява последващите операции. Виждал съм френски прозорец монтиран с такива котви поставени перпендикулярно на дограмата и захванати на 20 см от нея в иначе безупречен мозаечен под. Това нещо вместо с една преходна лайсна трябва да се прикрие с 20 кв.м. нова настилка.
Направи си монтажа с АМО винтове. Разпробиваш със свредло 6 мм през профила и металния усилител,после със свредло 12 мм само в профила,дупчиш с перфоратора, навиваш АМО винта и накрая в отвора 12 мм поставяш монтажна тапа (бяла капачка ) намазана със силикон за да не преминава вода и влага в камерата с металния усилител.
bulhomes2 - майстор
Имат и добри страни. Някои клиенти не искат да им дупчиш дограмата. Решават и евентуалните проблеми с линейните разширения на касата.
pavkatay - майстор
bulhomes2 написа:
Имат и добри страни. Някои клиенти не искат да им дупчиш дограмата. Решават и евентуалните проблеми с линейните разширения на касата.
Я конкретизирай-тук съм готов да споря.

пп Прилагам снимки на дограма монтирана от мен с изолационни ленти на Церезит по желание на клиента-даже той си ги залепи(струват доста пари). Впоследствие строителите монтираха изолация и мраморни первази и скриха отводнителните канали на прозорците(нямало проблем според тях).
Искам да знам къде е ефекта от всички операции с лентите на Церезит и евентуалното използване на котви(за да не дупчиш дограмата) в този случай-грубо нарушаване на водооттичането.

И извън послеписа -как ще направиш фина регулировка на една врата с тези котви -да разпънеш или свиеш касата с някакви 10-и от милиметъра.
А за дупченето на дограмата -колегата Марио го е казал. ПВЦ-то е надупчено като швейцарско сирене. Много са ми интересни хората,които искат 6-камерна дограма с дървесен цвят и стъклопакет от бели стъкла.

Прикачен файл

P1010049.jpg
P1010049.jpg (82.21 KиБ) Видяна 2554 пъти

Прикачен файл

P1010051 (2).jpg
P1010051 (2).jpg (63.1 KиБ) Видяна 2554 пъти

Прикачен файл

P1010052.jpg
P1010052.jpg (79.82 KиБ) Видяна 2554 пъти
jekasus - майстор
Павка, като гледам последната снимка (с кутийка от "черното виктори") - една от причините да псувам дограмджии.
bulhomes2 - майстор
Не те разбрах какво искаш да ти конкретизирам. Плюсовете според мен съм ги казал. Никога не съм казал, че нямат минуси. Примера който даваш няма нищо общо с котвите. Пак казвам, че съм новобранец в дограмите и не искам да се репча на "старо куче-медалист", но ако им беше сложил монтажен профил нямаше да стигнат до отводнителните канали.

Вчера бях на един семинар и обясняваха за тия ленти. В антракта питам лектора - можем ли да заменим вътрешната паронепропусклива лента с найлон или винил, а външната паропропусклива с пародифузно фолио за покриви. Функцията е абсолютно еднаква. Казва - "не може". Защо? "Не знам, но не може". А въ'ри дебелей!

Тема "Поставяне прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: