Тия са гелови и няма проблем от наклона, даже на старото колело бяха вертикално. Не загряват при зареждане. Ако ги зареждаш с зарядно за кола има вероятност да ги презаредиш и затова да ти загряват.

tonyboy написа:С риск да изгоря контролеравдигнах напрежението с 6v, добавих един акумулатор 6v последователно, сега работи на 42v, максималната скорост се вдигна от 28 на 34 км/h , не усещам по добро ускорение от място и повече мощност по баирите (рейтинга на батериите си е същия), изминал съм около 5 км , мотора и контролера загряват нормално според мен около 50-60 градуса(температура на въздуха 29-30 градуса), възниква незначителен проблем с зареждането но не е болка за умиране. Въпроса ми е ако сложа 36v LiPo (с по добър рейтинг от оловните) максималната скорост би трябвало да си остане 28 km/h а да се подобри мощноста при изкачване на баири и ускорението при старта, моля някой по-запознат да отговори , че почти съм се навил да взема ЛиПо
MMIel написа:Зелената лампича на батериите гасне като подавам газ още на около 4-тия километър, а на 10-тия не светва дори и като отпусна ускорителят.Така е, реално не можеш да използваш всичките 9АЧ. Направих измерване с моите 12АЧ батерии и резултата е, че реално контролера започва да прекъсва още на 8,5АЧ изразходени. Просто токът на разряд на оловото е много малък и тва си е. А при теб с тия девятки си до 6,5-7АЧ най-много.
val4o89 написа: Така е, реално не можеш да използваш всичките 9АЧ.Капацитета на оловните е даден при консумация 1/10 от номинала. При 9Ач - 900 милиампера ток
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: