Мечтата на всяка домакиня
marmoz - специалист
Браво :) Вижда се че е работено с мерак :)
le_bambi - помощник
Благодаря на всички! :) Радвам се, че се харесва.. В крайна сметка, като я започнах основният стимул бяха по-малкото разходи и желанието да си я направя сам...не бях давал големи надежди, че ще се получи добре, а напротив - бях понаплашен малко от разни кривини по стените и от там какви ли не фуги и т.н. :mrgreen: Но в крайна сметка се поскалъпиха нещата и няма много видими кусури :mrgreen:
Сега остават на преден план една етажерка с рафтове за книги и няколко шкафа по другите стаи, но тях като гледам по-нататък ще ги правя :D
rgadzhev - специалист
Супер е станала кoлега. Интересува ме какъв oбкoв си изпoлзвал и плoта какъв е и цена, че и на мен ми предстoи същoтo упражнение, oще един път бравo!
le_bambi - помощник
rgadzhev написа:
Супер е станала кoлега. Интересува ме какъв oбкoв си изпoлзвал и плoта какъв е и цена, че и на мен ми предстoи същoтo упражнение, oще един път бравo!
Пантите са на Häfele, Metallamat са тези с отваряне на 175' за високият шкаф и тези за челният фриз, а останалите са Metalla D с вградено плавно прибиране. Не съм вземал от най-скъпите...тези ми харесаха, а и цената им беше приемлива. Вероятно за някой от следващи идеи бих пробвал с Blum или Hettich. Плавното затваряне на Blum ми допадна доста по-добре спрямо това, което използвах за тази кухня. В Ikea кухните са с панти и водачи на Blum, та може да добиеш представа от там. На Häfele вносителят е Продиз, магазина/шоу-румът се намира на бул. Черни връх 148. Повечето от пантите, които взех бяха със захващане с клипс и е доста по-удобно, но пък имат май малко по-малко диапазон за настройка. Водачите за чекмеджетата са телескопични, взех ги на място от Роси, че нямах пари за разните tandembox-ове и т.н. :mrgreen:

Плота го взех от един склад за плотове и плоскости до вкъщи, поръчах го чак след като монтирах долните шкафове за да съм сигурен какви размери ще ми трябват. Транспортният сряз е безплатен, а доставката ми беше 5лв. Склада се намира в Младост 3, до газстанцията до Billa. А модела е на Kronospan Stardust, 38mm с гланцирано покритие. Цената му беше 175лв за 4000х600mm дължина. Ако съм пропуснал нещо или те интересува нещо друго - питай, насреща съм с каквото мога :cool:
Хареса ми кухнята, браво! =D>
rgadzhev - специалист
А ето, че научих нещо. Бяха ми харесали механизмите в Икеа, но не пишеше нищо по тях и при запитване на консултанта ми беше отговрено, че са механизми специално направени за тях. Благодаря!
cybersas - специалист
И на мен ми харесва - то си е предизвикателство при толкова малко място :)

Жалко, че съм толко зле на тема дървообработване :-D
Svezar - специалист
Баси,за първи път чувам и виждам някой да монтира долни шкафове с дюбели за стената :rolleyes: Искаш да кажеш че краката изпълняват превантивна функция ако случайно захващането за стената вземе да изпуска :shock: А иначе СКШ е съкращение за Стоящ Кухненски Шкаф каквито трябва да са твоите но те сега са ВКШ -Висящ....К..Ш... като горния ред :wink: И вместо тази ъглова стяга ако беше си намерил едни такива Изображение щеше да се родиш,такава като твоята си купих и само като я пробвах замина на дъното на съндъка с инструменти :) Иначе като за непрофесионалист си се справил доста добре а и целия процес е много добре описан,може да помогне на други ентусиасти-браво !
DTIvanov - специалист
Само за протокола СКШ = Секционен кухненски шкаф :).
Страхотно си се справил.
dadko - майстор
Чудесно си се справил. Поздравления. Крайния висок шкаф вместо само с дибли и лепило- за да стане по-здрав е можело да сглобиш с минификсове, но за тях си трябва приспособление за пробиване. Kакто виждаме, обаче- шаблони за пробиване си си направил, та и със сглобката с минификс вярвам си щял да се справиш. Най-вероятно, обаче вътрешната страница на тази колона си хванал към горния ред шкафове, така, че пак е станало здраво.
Мен ме чака същата дейност, но се отлага във времето по ред причини. Проекта и аз на SolidWorks уж съм го направил, ама има още да му се внасят изменения... Бях пуснал преди време една тема за обсъждане на проекта ми. Като му дойде времето да го реализрам- сигурно ще задавам въпроси.

Тема "do-it-yourself кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: