• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
kuger написа:
Когато си редя бидона слагам една PVC тръба, надупкана. Така си имам "дренажен кладенец". Имам нова помпа, имам и таймер, ама акъл нямам, май. :? Нищо, догодина, живот и здраве, то зелето е почти готово. :partyman:
И моето :) . Тя всмукателната тръба ми е ППР 32 мм, остатък от ремонт някакъв.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Когато чорбата ми хареса на вкус, цвят и бистрота :) Ечемика го сипвам отгоре без тензух, той покълва и образува „капак", който предпазва от разлагане образувалата се в саламурата млечна киселина. Когато вадя зелка избутвам с ръка ечемика и после той сам си се разнася по повърхността.
След като сложиш консерванта и ечемика, чорбата става ли да се консумира след това.
stiv1961 - майстор
Става разбира се. Консерванта го слагам когато зелето и чорбата са готови за консумация :)
Stefan_62 - майстор
Какво става майстори, подкарахте ли ракиите :partyman: с новата реколта зеле :lol: . Моето вече е готово и вече го подкарах с ракийка :partyman:, утре ще прилагам рецептата на Стоян с консерванта и ечемика :lol:. Ха :partyman:
ESPACE - майстор
И моето стана, голяма благодарност за идеята с помпата. От Лидл си взех една за дрелка и повече нямах грижи с претакането. :wink:

Прикачен файл

261120121228 (Medium).jpg
261120121228 (Medium).jpg (94.78 KиБ) Видяна 3296 пъти

Прикачен файл

261120121227 (Medium).jpg
261120121227 (Medium).jpg (76.69 KиБ) Видяна 3296 пъти
svetoslavoff - специалист
Разсеях се малко по това ракиено време да погледна темата.
Кугер, PVC май не е добре да се използва.
Джони, като си притеснен с мястото, може да пробваш и следното, подобно на каймата на Стефко:
Отделяш няколко от най-външните листа. Накълцваш зелката на ситно в някоя по-широка тава, леко посоляваш и мачкаш да си пусне сока, след това нареждаш много плътно в буркани (1л, 3л, или по-големи в зависимост от количеството) така че отгоре да се покаже сока и да има 2-3 пръста свободен обем. С част от отделените листи покриваш плътно. Държиш на хладно. Хвърляш по едно око зелето и най-горния лист да са под сока. Това спазваш и при вадене на зеле от буркана. Целта е най-горния пласт да няма достъп до въздух.
Май някой каза Наздраве!
Stefan_62 - майстор
ESPACE написа:
И моето стана, голяма благодарност за идеята с помпата. От Лидл си взех една за дрелка и повече нямах грижи с претакането. :wink:
Това с помпата се е добра идея, но друго си е да се забакнеш на някъде, кофата да пелее, да наводниш и после жената да ти :axe: счупи главата и да ти :mod:продуха ушите с глупости :lol: :lol: Ха :partyman:
l_bonev - специалист
Кофата според мен е само да натиска зелето, а и няма как да прелее .Адмирации за това с помпата и таймера.
Stefan_62 - майстор
l_bonev написа:
Кофата според мен е само да натиска зелето, а и няма как да прелее .Адмирации за това с помпата и таймера.
Говоря за кофата с която претаквам зелето от канелката на бидона, а не тази от снимката на колегата :lol:
VLADO66 - майстор
Тази година реколтата ще има изключително качество-сока е сълза,на сол съм го докарал и не на последно място кьосето е вкусно.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: