Аз по трудния начин разбрах, че когато филето е оваляно в обилно количество подправки, това пречи на съхненето. От 20 дни имам свински филета обилно с подправки и още не са готови. А новите телешки от 10 дни без подправки са готови. Сега изчегъртах с ножа всичко и ги сложих пак на простора. ;) Да имате предвид, като овалвате в подправки, само тънък слой.

Mega написа:Аз по трудния начин разбрах, че когато филето е оваляно в обилно количество подправки, това пречи на съхненето. От 20 дни имам свински филета обилно с подправки и още не са готови. А новите телешки от 10 дни без подправки са готови. Сега изчегъртах с ножа всичко и ги сложих пак на простора. ;) Да имате предвид, като овалвате в подправки, само тънък слой.Абсолютно си прав
 , обилното количество подправки пречат на месото да изсъхне по-бързо /и аз съм го имал този проблем, даже понякога започват да мухлясват/. Затова последното рещих да го покрия с течни подправки по рецептата на Стоян и мисля, че ефекта ще е различен от сухите. Предните години ползвах готова подправка за кайзероване, която се разреждаше в вино и ставаха по-бързо, но по се цапаше
 , обилното количество подправки пречат на месото да изсъхне по-бързо /и аз съм го имал този проблем, даже понякога започват да мухлясват/. Затова последното рещих да го покрия с течни подправки по рецептата на Стоян и мисля, че ефекта ще е различен от сухите. Предните години ползвах готова подправка за кайзероване, която се разреждаше в вино и ставаха по-бързо, но по се цапаше   Абе ще пробваме всичко докато се получи оптималният вариянт
 Абе ще пробваме всичко докато се получи оптималният вариянт   . Сега си водя записки за всяко направено мезе /колко е стояло в сол, с какви подправки е посипано, за колко съхне и накрая вкусови качества/ и накрая ще си направя оптималната рецепта. Ха
. Сега си водя записки за всяко направено мезе /колко е стояло в сол, с какви подправки е посипано, за колко съхне и накрая вкусови качества/ и накрая ще си направя оптималната рецепта. Ха  

/ докато станат мръвките де, синът ми се казва Иван/
 / докато станат мръвките де, синът ми се казва Иван/  Зелевата чорба с праз е супер мезе за ракийката
 Зелевата чорба с праз е супер мезе за ракийката 

.Това да го подкарам с една бутилка БОРДО МЕДОК направо ще му разплача връвчицата.
 .Това да го подкарам с една бутилка БОРДО МЕДОК направо ще му разплача връвчицата.  най-после станаха и изглеждат вкусни и готави за
 най-после станаха и изглеждат вкусни и готави за