Време е за малко развитие.Препоръчаха ми човек,който правел локано парно и аз го извиках да погледне и да си каже мнението(безплатно разбира се).Преди 2 часа дойде с една ролетка в ръка и започна да влиза от стая в стая,влиза в спалнята мери двата прозореца,оглежда и казва:3външни стени 45см.дебели,2 прозореца единия с дължина 160см,значи радиатор 1600/500/22 другия с дължина 100см,значи 1000/500/22 и така на татък.Резултатът накрая беше 600/500/22-2бр.;1600/500/22-2бр.;1200/600/22-1бр.;1000/500/22-2бр.;за банята каза вместо лира по добре 5 алуминиеви ребра.Казах му че ще сменям и бойлера с такъв със серпентина,гледа в листа умува и каза:не по малко от 19 киловата камина,ГРУБО 100 метра тръби от тези белите(каза или чешки или италиански),разширителен съд,помпа юпиес,тройници,кранчета манчета и други и накрая каза 400лв. за труд,тегли чертата и каза около 3400лв.всичко,като той ми смята 1000лв-1200лв камината,аз му казах че на прити 24 киловата съм я гледал за 800лв.,а той каза "Смятам всичко в повече,а като ти останат пари ще ги наместиш на друго място!" Можело по 2 начина,единия тръбите да са по пода на 3 кръга,а втория който според него бил най-добър да върви една тръба(май цолска каза)през първия и втория етаж до тавана и от там да се разделя и да се спуска на долу,там щял да е и разширителния съд,а тръбите щели да са с неопренова изолация и нямало да се губи топлина,примерно каза слиза в спалнята и после под нея в кухнята,така съм щял да спестя първо от дължината на тръбите,като и тези със студената вода,който се връщат към камината щели да са по малко,второ нямало да имам нужда от юпиес.Половината работи не ги разбрах много(вторият метод).  Вие какво мислите?
 Вие какво мислите?

Вие какво мислите?
 Вие какво мислите?