Време е за малко развитие.Препоръчаха ми човек,който правел локано парно и аз го извиках да погледне и да си каже мнението(безплатно разбира се).Преди 2 часа дойде с една ролетка в ръка и започна да влиза от стая в стая,влиза в спалнята мери двата прозореца,оглежда и казва:3външни стени 45см.дебели,2 прозореца единия с дължина 160см,значи радиатор 1600/500/22 другия с дължина 100см,значи 1000/500/22 и така на татък.Резултатът накрая беше 600/500/22-2бр.;1600/500/22-2бр.;1200/600/22-1бр.;1000/500/22-2бр.;за банята каза вместо лира по добре 5 алуминиеви ребра.Казах му че ще сменям и бойлера с такъв със серпентина,гледа в листа умува и каза:не по малко от 19 киловата камина,ГРУБО 100 метра тръби от тези белите(каза или чешки или италиански),разширителен съд,помпа юпиес,тройници,кранчета манчета и други и накрая каза 400лв. за труд,тегли чертата и каза около 3400лв.всичко,като той ми смята 1000лв-1200лв камината,аз му казах че на прити 24 киловата съм я гледал за 800лв.,а той каза "Смятам всичко в повече,а като ти останат пари ще ги наместиш на друго място!" Можело по 2 начина,единия тръбите да са по пода на 3 кръга,а втория който според него бил най-добър да върви една тръба(май цолска каза)през първия и втория етаж до тавана и от там да се разделя и да се спуска на долу,там щял да е и разширителния съд,а тръбите щели да са с неопренова изолация и нямало да се губи топлина,примерно каза слиза в спалнята и после под нея в кухнята,така съм щял да спестя първо от дължината на тръбите,като и тези със студената вода,който се връщат към камината щели да са по малко,второ нямало да имам нужда от юпиес.Половината работи не ги разбрах много(вторият метод).
Вие какво мислите?