• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Мдам ясно и аз си мислех че има няква врътка :lol: ами ще оставя релето засега пък да мига когато иска :-D
NeoBoss - специалист
fox_vt написа:
Това е модификация на третия стоп :-D основните си работят по закон на третия яко искам може и бягащ надпис" спазвай дистанция " да сложа не вярвам да е проблем.Отделно че това е готово устройство за тази цел.И на последно мигаща светлина се забелязва по лесно не случайно мигачите мигат и светофарите като са в авариен режим също,за колите със буркани да не говоря :lol: Целта е да се привлече вниманието на блейката зад тебе като се действа на периферното му зрение ако гледа настрани което възприема мигането по лесно.Но стига факти-смъкнах го на масата работи идеално да му се не види,а замисъла да ползвам само транзистора няма да стане щото релето работи със НЗ контакта си.

Едит- Стопове на това клипче забележете на 30 секунда от видеото как доста по добре се забелязват стоповете от на другите коли.Макар че не трябва да работят така наистина е дразнещо.

Пулсиращ стоп а тук в червения форум съм пуснал снимки и клипове на светло и тъмно как е при мен.На това по незаконно евала му кажи :-D
аварийния режим и мигачите са жълти ако не се сещаш и се ползват през деня , затова мигат. Ако говорим за "сирените" мигането е вторичен ефект как да се сигнализира със ярка светлина. Това ако не се въртеше а светеше само в тебе нямаше да можеш да видиш нищо. Да мигащия стоп в такива лоши условия е плюс , ама колко често ти се налага да караш в такива и кой в такива условия блее настрани. Както казах ако се е заблеял ако ще и да танцува светлината пак нема да те спаси :D. Ефекта от тия стопове е да карат хората да правят рискови изпреварвания. Особено като са на шофьор който не си маха крака от спирачката по време на завои. :mrgreen:
todortv - майстор
Въпроса е с техническа насоченост, в правилния раздел и го приеми като мигаща светлина за .....нещо си.
Относно закона питащия си отговаря.
Що, по-малко ли дразнят масово монтирани ксенонови лампи на 6400К, на фарове без лупи...
:partyman:
fox_vt - майстор
Ами как да ти кажа 3 пъти са ме удряли отзад двата пъти при екстремно спиране в колона и един път при отнето предиммство.И трите пъти съм си спирал но тоя зад мен не :x Един път ме удряха странично от лява пресечка #-o със две спрели да чакат коли и оня ми вика ама ти беше ли пуснал фаровете :shock: Е сериозно мислих да слагам табела с бягащ надпис " пази дистанция" ама много скъпи.После мислих и теглич да си сложа макар да нямам ремарке,даже една дебела тръба във бронята колкото и смешно да звучи.Та не мигащ стоп а базука ще сложа отзад за олигофрените на пътя :x Отклонихме се от темата този вид стопове се вгражда и в някои нови коли наред със адаптивните стопове увеличаващи яркостта си според натискането на спирачката.А ти се замисли колко неща в този свят мигат и защо аджеба са ги направили мигащи,и докато мислиш и евентуално пишеш отговор си погледни курсора на екрана -ако не мигаше щеше да има да го търсиш къде е :) И да ако на някой му пречи ляв мигач и да го няма отзад по добре от каране броня до броня със адски надценени спирачни и рефлексни възможности.

пп новите буркани ако си забелязал са блиц ефект няма вече архаични въртящи неща ама нейсе :wink:
torbalan - Дървен философ
fox_vt написа:
Това е модификация на третия стоп :-D основните си работят по закон на третия яко искам може и бягащ надпис" спазвай дистанция " да сложа не вярвам да е проблем.Отделно че това е готово устройство за тази цел.И на последно мигаща светлина се забелязва по лесно не случайно мигачите мигат и светофарите като са в авариен режим също,за колите със буркани да не говоря :lol: Целта е да се привлече вниманието на блейката зад тебе като се действа на периферното му зрение ако гледа настрани което възприема мигането по лесно.Но стига факти-смъкнах го на масата работи идеално да му се не види,а замисъла да ползвам само транзистора няма да стане щото релето работи със НЗ контакта си.

Едит- Стопове на това клипче забележете на 30 секунда от видеото как доста по добре се забелязват стоповете от на другите коли.Макар че не трябва да работят така наистина е дразнещо.

Пулсиращ стоп а тук в червения форум съм пуснал снимки и клипове на светло и тъмно как е при мен.На това по незаконно евала му кажи :-D

Я вземи прочети ЗДвП и спри да ръсиш глупости...
NeoBoss - специалист
todortv написа:
Въпроса е с техническа насоченост, в правилния раздел и го приеми като мигаща светлина за .....нещо си.
Относно закона питащия си отговаря.
Що, по-малко ли дразнят масово монтирани ксенонови лампи на 6400К, на фарове без лупи...
:partyman:
определено ДА... това вече е синя светлина бая по малко дразнеща е стари нерегулирани фарове на лада. Но най смешни са ми тия със 25000К с лилавото като дискотека :D :D :D :D :D

вярно е че въпроса е технически , ама ако човека пита как най лесно да късам нервите на комшиите ще отговаряте ли така , примерно със пискаща сирена или със със пушек, ей така зада знаят съседите че съм там ?!?!?!?
fox_vt - майстор
Торбалане я спри ти с глупостите и дай цитат от закона където пише за ТРЕТИ ДОПЪЛНИТЕЛЕН СТОП :!: :!: :!: :!: Аман вече от неразбрали ето ти един линк ЦЪК първия попаднал.Колко пъти да обяснявам вие изобщо видяхте ли линка който съм пуснал?Двата фабрични стопа си светят по закон,който и закон да си избереш-третия мига 5-6 пъти и остава да свети и той!По твоята детска логига ако е незаконно модифицирането на ДОПЪЛНИТЕЛНО СЛОЖЕНИЯ СТОП то махането му изобщо пак е наказуемо =D> Дали ше свети постоянно дали ще мига дали ще пее песен на лили иванова и дали ще го няма изобщо НЕ Е ПРОБЛЕМ за закона и точка по тоя въпрос :wink:
stiv1961 - майстор
В някои държави в ЕС, Щатите и Канада третия стоп май бил даже задължителен :)
fox_vt - майстор
Виждал съм кола внесена от сащ със 4 ти стоп даже :-D
torbalan - Дървен философ
fox_vt, нямаш право да правиш НИКАКВИ промени по автомобила си! Ако има трети стоп - той трябва да работи така, както конструктора го е направил!
Ако нямаш - нямаш право да слагаш!

Мамка му, вземете се научете да четете - в ЗДвП е ясно и еднозначно казано - забранени са каквито и да е промени по конструкцията на автомобила!

След нерегламентирани промени по автомобила - трябва да се ходи на технотест и т.н. Ама надали си чувал изобщо какво е технотест...

Вземи, направи си мигащ трети стоп, направи си фаровете ксенонови, сложи си яки ЛЕД дневни, направи още пет "тунинга" и иди в чужбина! От все сърце ти желая да те види там полицай...
Щото ако наще са малоумни неграмотници, дето не могат да четат... В чужбина не е баш така...
Чл. 146. (1) (Предишен текст на чл. 146, доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от
26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изменение в
конструкцията на регистрираните пътни превозни средства се извършва при условия и
по ред, определен с наредба от министъра на транспорта.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Схема за пулсиращ стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: