drastar написа:Ти ми дай цената на тоя комплект http://www.clabots.be/Catalogue/tabid/4 ... ityTextBoxjekasus написа:Пробиват се, не се дълбаятааааааа не е вярнос чук и секач не можеш да пробиваш
точно, баш дълбане си е
![]()
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus
- майстор
475 мнения в "Ел. инсталация без разклонителни кутии"
Кики
- специалист
jekasus написа:Пробиват се, не се дълбаятТи май само се заяждаш, да пробиеш нещо каквото и да е значи да излезеш от другата страна, сещаш ли се? май произлиза от пробив. А сега де, нищо че техниката с която го правиш колкото и професионална да е се казва пробивна.
Последна промяна от Кики на вт сеп 17, 2013 9:43 pm, променено общо 2 пъти.
Тани
- модератор
Кики, признавам си без бой, че в панелен апартамент не бих предложил метода и не съм го правил, но от друга страна до сега не съм попадал на измазана с вар панелка с мостов кабел под мазилката. Отворите в бетон ги правя с къртача, че с короната е мъка. Нека и аз обаче попитам - какъв беше смисъла на въпроса? Ако не е една дълбока , ще трябва да са две плитки и по-дълги канали. При всички случаи в бетон си е мъка.
Пп писах отговора преди час и докато го пусна има доста други отговори. Ще ги чета по-късно.
Пп писах отговора преди час и докато го пусна има доста други отговори. Ще ги чета по-късно.
thinkpad
- майстор
drastar написа: всичко съм написал са,че ти четеш по диагоналDrastar, сега погледах сериозно на цените ти и искам да те питам - тези 0,72EUR/m 3х2,5мм2 в гофре наистина ли струват толкова с ДДС или еквивалента му в Белгия?
Да, ако искаш нещата да бъдат точно там където ги искаш до сантиметър, ще дадеш план в 3D, а аз ще хвана ролетката, за да измеря точно къде да поставя всяко едно нещо. Иначе е малко свободни съчинения.
п.п За да ти кажа точните цени в момента, трябва да се разкарам до магазина на производителя на кабели, от когото купувам. На фирменият сайт няма цени и е логично.
Последна промяна от thinkpad на вт сеп 17, 2013 9:11 pm, променено общо 1 път.
Кики
- специалист
Тани, Смисъла на въпроса ми както и цялостното ми мнение по темата е че от всички идеи предложени от теб и другите колеги кои добри кои не толкова не могат да бъдат универсално приложими навсякъде, виждам че и ти го признаваш. Има места където е по-лесно с мостов кабел, други с тръби и ПВА, други само със СВТ и т.н.. Ако не си виждал панелка с мазилка мога да те поканя на гости (малко си далеч ама за делото) ще те заведа в колкото поискаш, на всички от така нареченото старо строителство коридорите са измазани и осветителната инсталация е с мостов проводник и в кутии "прогрес", контактите предполагам знаеш! панелни с връзки в тях и кабел под замазка. Колко такива съм отказвал за ремонт особено като искат собствениците новата инсталация в тръби, чули хората че било най-добре.
drastar
- специалист
thinkpad написа:да това е реална цена. На снимките от предните страници също са с цени директно от магазина, но са без ДДС, аз имам фирма и на всеки 3 месеца си тегля ДДС-тоdrastar написа: всичко съм написал са,че ти четеш по диагоналDrastar, сега погледах сериозно на цените ти и искам да те питам - тези 0,72EUR/m 3х2,5мм2 в гофре наистина ли струват толкова с ДДС или еквивалента му в Белгия?
Да, ако искаш нещата да бъдат точно там където ги искаш до сантиметър, ще дадеш план в 3D, а аз ще хвана ролетката, за да измеря точно къде да поставя всяко едно нещо. Иначе е малко свободни съчинения.
п.п За да ти кажа точните цени в момента, трябва да се разкарам до магазина на производителя на кабели, от когото купувам. На фирменият сайт няма цени и е логично.
Кики написа:Тани, Смисъла на въпроса ми както и цялостното ми мнение по темата е че от всички идеи предложени от теб и другите колеги кои добри кои не толкова не могат да бъдат универсално приложими навсякъде, виждам че и ти го признаваш. Има места където е по-лесно с мостов кабел, други с тръби и ПВА, други само със СВТ.ако е разрешено си режем панелут без проблем. Със ъглошлайф, диамантен диск(200 еврака) специален предпазител 120€ на който се монтира прахосмукачка, и се получава това. Е примерът не на бетон, но ефекта е същият
Прикачен файл
Capture1.JPG (81.25 KиБ) Видяна 2012 пъти
Прикачен файл
Capture.JPG (57.01 KиБ) Видяна 2012 пъти
Тема "Ел. инсталация без разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература