• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
Колеги, двама-трима сте категорично против Филипс(нямам нищо от тази марка вкъщи), с няколко думи обяснете какви са ви съображенията :)
vrangelov - специалист
Аз като си търсех телевизор, Philips нямаха вграден wi-fi, а даваха някаква флашка, която се плащаше допълнително. Гадно! :axe:
velsi - Почетен майстор
DMN написа:
Колеги, двама-трима сте категорично против Филипс(нямам нищо от тази марка вкъщи), с няколко думи обяснете какви са ви съображенията :)
Доколкото знам марката е продадена на някакви китайци и най-малкото се предполага, че вече няма да са същите като едно време.
velas - специалист
ferrari4456 написа:
Защо Sony да е нисък клас?
Никъде не съм казал, че Сони са нисък клас, а че ниския клас на Сони не си струва парите. Бих предпочел едно Нео пред ниския клас Сони. Работил съм доста с професионална техника на Сони и...нищо общо няма... :yawinkle:

А за Филипс...развиваха се и бяха еталон за качество, докато бяха първи (и най-добри) в производството на кинескопи...после китайците ги спасиха от фалит и...нищо общо няма...
vrangelov - специалист
kozl написа:
vrangelov написа:
При покупката на телевизор аз бих гледал и къде е направена сглобката. Напоследък с навлизането на все по-тънките телевизори не е зле да се обръща внимание и на мощността на високоговорителите.
hidrazin написа:
Дрън, дрън, дрън...
Ми то като не знаеш какво да гледаш и нищо друго не остава освен да прочетеш "мейд ин". Каква ли е па тая сглобка и как ли влияе сглобката от това къде е направена на качеството на телевизора :?
И накрая като не знаете де да гледате У телевизора - избирайте такъв с по-мощни говорители, че като не ви достига образ да компенсирата липсата с шум :lol:

Та той колегата затова е пуснал темата. Ако знаете какво се гледа, споделете!
Сглобката влияе на качеството. Сега да не започнете да ме убеждавате, че всичко се сглобява в Китай.
Тъй като на мен не ми вярвате, нека sstefanov, ако не му представлява трудност, като специалист да обясни, има ли нужда да се гледа каква е мощността на говорителите и каква роля играе кутията, в която са монтирани!
Нямам идея какво може да значи, че не ни достигал образ.
hidrazin - майстор
Не се произвеждат само в Китай. И в Турция се произвеждат. А колегата kozl много правилно написа за говорителите и недостига на образ. :lol: И много добре го е написал. С малко въображение и обща култура се разбира, какво е искал да каже.

Относно PHILIPS. Размина им се продажбата на потребителската електроника. Щяха да ги купуват Funai ама миналия месец развалиха далаверата, поради неизпълнение на договора. Правят много хубави неща, но LCD телевизорите не са от тях. Виж, кинескопите им бяха добри. :-D
:partyman:
sstefanov - майстор
Мощността на говорителите е най-последното нещо, което ми прави впечатление в един телевизор. Сама по себе си тя абсолютно нищо не означава. Причините са много и всичките са извън темата.

Вече изброих моите критерии за телевизор, там говорителите не участват.
vrangelov - специалист
Според мен мощни говорители поставени в по-обемна кутия звучат по-добре от маломощни поставени където има място.
sstefanov - майстор
Нека да не спамим тук! Говорителите и обемите са безкрайна тема...
Тани - модератор
Пък и който търси качествен звук, никога няма да разчита на говорителите вградени в телевизора, ако ще да е от 10 000 лв!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Кои телевизор да избера-сьвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: