Браво, аз моите ги пердаша всеки ден с едно стъклено шише от бира
и после пак на простира 
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62
- майстор
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
Stefan_62
- майстор
Днес заложих телешкият шол и свинското контра филе да висят на студено
.
Вече осоленото месо и изкиснато във вода:

Оставено 1-2ч. да позавехне:

Приготвената смес за кайзероване на телешкият шол:

Вече готовите с подправки мезета. Телешкият шол както казах го кайзеровах, а свинското го приготвих по рецепта за филе "Елена" /смес от чубрица, черен пипер и малко кимион/:

И накрая накичено редом до суджуците да се подготвя за хапване

Ами остава ми да чакам 1-2 седмици
и да го подкарваме с винцето.
Вече осоленото месо и изкиснато във вода:

Оставено 1-2ч. да позавехне:

Приготвената смес за кайзероване на телешкият шол:

Вече готовите с подправки мезета. Телешкият шол както казах го кайзеровах, а свинското го приготвих по рецепта за филе "Елена" /смес от чубрица, черен пипер и малко кимион/:

И накрая накичено редом до суджуците да се подготвя за хапване

Ами остава ми да чакам 1-2 седмици
Stefan_62
- майстор
stiv1961 написа:А бе не е ли малко рано по време на пости да показвате такива изкушенияАми който си има прасенце ще чака. Аз чакам прасето да наддаде още малко килограми
, чаааак след около 25 деня че му видим рибиците
Стефко, за телешкото кайзеровано не ползваш ли и подправката ,,чимен"?
"Правим смес от: 3 пълни с.л. червен пипер, 50гр. мляна чубрица, 20 гр. сол, 2 гр. захар, 1 ч л. риган, 6 скилидки пресован чесън, 1-2 с.л.смлян черен пипер, 1-2 с.л. чимен Смленият чимен се залива с вода и преседява 8 часа.Чимена се отцежда от водата и се смесва с другите подправки, прецедения сок на средно голям лимон и 50 гр. червено вино. Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на рядък сос." .За килограм месо.
Само свинското /както писах по-горе/ е с чубрица, черен пипер и малко кимион. Ха
bulhomes2
- майстор
Много благодаря за подробната рецепта. И аз го правя с чимен, чесън, вино, пипери и каквото друго ми хареса. Но всичко слагах на "мирис" и нямах повтаряемост. Но пък 2 пъти ми се бяха получили великолепни. Мисля, че бях слагал мартини или кампари тогава... Тая зима ще е по твоята.
Stefan_62
- майстор
bulhomes2 написа:Много благодаря за подробната рецепта. И аз го правя с чимен, чесън, вино, пипери и каквото друго ми хареса. Но всичко слагах на "мирис" и нямах повтаряемост. Но пък 2 пъти ми се бяха получили великолепни. Мисля, че бях слагал мартини или кампари тогава... Тая зима ще е по твоята.Ето ти пълната рецепта:
Телешката кайзер пастърма
Отстраняват се жили, ципи и така нататък. Измива се обилно . Месото се нарязва на парчета от около 2 пръста в посока на дължината на мъскула. В дълбока тенджера се реди 1 пръст сол и 1 слой месо,пак се повтаря 1 пръст сол 1 месо и така докато се покрият всички парчета. Така престоява 2 дни,всеки ден се понадига малко тенджерата и се източва кръвчицата. На 2-тият ден измивам парченце и пробвам на сол. Ако е добре пристъпваме към следващата операция. Измиват се и се слагат за час час и половина във вода с оцет /20-50мл./ да покрие месото. След това пак се измиват и се слагат на проветриво да се проветри 1-2ч. Пронизвам с дебела игла и здрав конец.
Правим смес от: 3 пълни с.л. червен пипер, 50гр. мляна чубрица, 20 гр. сол, 2 гр. захар, 1 ч л. риган, 6 скилидки пресован чесън, 1-2 с.л.смлян черен пипер, 1-2 с.л. чимен Смленият чимен се залива с вода и преседява 8 часа.Чимена се отцежда от водата и се смесва с другите подправки, прецедения сок на средно голям лимон и 50 гр. червено вино. Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на рядък сос. Намазаното с подправката месо се закача да съхне на проветриво място в продължение на 24 часа, след което се поставя в тава и се затиска отгоре, като престоява още едно денонощие, след това се поставя да съхне.
След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация.
Миналата година се получи добър резултат, но все пак всеки си има вкус, на някой може и да не му хареса направено по тази рецепта. Между другота може и свински рибици да се приготвят по тази рецепта.
Последна промяна от Stefan_62 на ср ное 27, 2013 8:22 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62
- майстор
fox_vt написа:Stefan_62![]()
![]()
Браво това се казва примерна тераса
Как да не му отиде на гости човек
Аз ако се задържи студа ще почвам другата седмица.
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература