Е-е-е, още миналата седмица. На предната страница писах. Ама тая и жената се вкисна, та ракията я карам с млечна салата... 

Gnus написа:Защо било по-добре с готварска сол, а не с морска?Ами не знам защо е по-добре, но според мен това няма значение за зелето. Аз 30-на години си го правя с готварска и съм нямал никакви проблеми зелцето и чорбата си стават перфектни. Една година пробвах с морска и останах разочарован от крайният резултат, но всичко си е въпрос на вкус, някой предпочитат с морска , а други с готварска. Някой казва, че понеже готварската била йодирана по-добре било с морска /на която също пише, че е йодирана
VLADO66 написа:На готварската сол и нямам доерие след като миналата година ми прецака двайсетина буркана собствено производство домати.Доматите на трушия ли бяха или консерва и не си ли се замислял, че причината да ти се развалят доматите може и да е друга, а не от солта.
VLADO66 написа:Бурканите/омния/ са мои,капачките бяха втора употреба/и предишната година съм ги ползвал за домати/като и друг път съм ползвал капачки повече от веднъж за по-евтината продукция и ми е ясно че след затваряне се минават с тъпото на нож отгоре. Доматите са собствено производство,като не съм ползвал препарати в карантинен период преди беритба,стерилизиране както всяка година и единственото звено което не зависи от мен беше солта.А отчете ли температурните условия когато ги прави, аз миналата година така си заносих в жегата двайстина буркана с домати / всичките изгърмяха в казана докато се варяха/. Докато ги наредя и тем подобни те вече бяха тръгнали да втасват
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: