• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Ето го и резултата от свинското дядо на 26- та страница в края на пръта. За разлика от jinio аз успях да снимам цели два пъти :-D. Ех винце, винце, кое от двете ще свърши по- бързо :? виното или мезето :) :partyman:

Прикачен файл

050120142337.jpg
050120142337.jpg (106.9 KиБ) Видяна 1164 пъти

Прикачен файл

050120142336.jpg
Илчо Илиев - майстор
Стив, само за протокола, не снимай ти,че размазани излизат фотографиите...
Ако снимаш преди дегустация, ръцете ти треперят от мерак...,ако е след това, от онова убаву вино :drinkers: ти се размътва погледа и трудно се фокусира....

п.п И ся кат ма ядоса и отивам да си нарежа малко беконец и да си налея едно руйно вино.... :partyman:
stiv1961 - майстор
То това е от телефона, нямам фотоапарат :) , чаках Дядо Коледа да ми подари, но изглежда миналата година не съм слушкал :sad:
Наздраве на всички, утре е Йордановден, после Ивановден, не ми се мисли :partyman:
bulhomes2 - майстор
Май са ти треперили ръцете при снимките :lol: (докат' си оправя снимките и вече сте го коментирали...)

Количеството месо и обмазка по рецептата
Прикачен файл:
Dvete.jpg
Въпреки, че мазах... по точната дума е "гипсирах" яко (на места е дебело поне 5-6мм)
Прикачен файл:
Pastyrma.jpg
хартиса около купичка от обмазката
Прикачен файл:
Artyk.jpg
Моето мнение е, че рецептата може да се получи и с половината от предвидените подправки.
stiv1961 - майстор
Лично аз подправките ги смесвам 1/ гьотере :-D и пак става перфектно. Като разновидност са същите с тази разлика, че като ги смеся тогава добавям червено вино до консистенция на боза/ едновремешната :-D /.
Kumay - майстор
bulhomes2 написа:
Въпреки, че мазах... хартиса около купичка от обмазката
В едно бурканче и в хладилника за следващия път, както вече беше писал някой!
Аз имам едно, стои вече доста време...
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Моето мнение е, че рецептата може да се получи и с половината от предвидените подправки.
Добре се получило, но явно както казваш ще трябва да са пробва на 50% от подправките за килограм месо, но според мен само от сухите подправки /може би червеният пипер и чубрицата/. Вижда ми се малко гъстичък материяла за мазане. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Вижда ми се малко гъстичък материяла за мазане. :drinkers:
Той за това пише, че е гипсирал/ шпакловал/ :-D , аз я правя като боза както писах по- горе.
bulhomes2 - майстор
Той ако не беше гъстичък нямаше и половината да иде...
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Той ако не беше гъстичък нямаше и половината да иде...
Шъ намаляме количеството мазило :lol: /наистина трябва да е с гъстотата на боза/, утре отивам да взема един телешки шол и ще намаля на половина подправките. Отзиви тия дни :lol: / и без това тази вечер нарязах последното парче/ докато гледам волейбола. :drinkers:
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: