• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bulhomes2 - майстор
Трябва да се похваля някъде. Тук ще е.
Исках метална шина, която да влиза във водачите на масата на циркуляра и фрезата. Да ама канала 18 мм, а най-близката шина - 20 мм. Взех 2 метра от нея и обиколих познатите ми металурзи да я "стеснят", ама всеки вика "Не виждам как". Направих един калъп на масичката на шмиргела ми и взех да я набутвам там. Вървеше ама бавно. Някъде около 1,5-2 мм/минута. Изкарах 5-6 сантиметра и спрях шмиргела, че загря яко. Бащицата живее на вилата, та го повиках и му показах от време на време какво да прави.
Днес ми се обажда, че шмиргела не щял да тръгне. И без друго се заглеждах за по-мощен, че тоя и с друго като го натисна - спираше. Ама нали трябваше да го огледам за последно какво му е. Оказа се, че бил трифазен, пуснат с кондензатор на монофазен. Вързах го на трифазен и О ЧУДО!!! Шината вървеше с по 50 мм/минута. Стружка от шмиргел виждали ли сте? Вече имам 5-6 см такава непрекъсната. Калъпа ми се запали от жегата, но шмиргелчето си остана студено. Много се кефя и не издържах да не го споделя.
Mitkoasd - специалист
Изображение
Половината от единия майсторски кът.
kendal - специалист
Хубава половина си заформил ,я дай сега и другата половина да видим.
resqer - помощник
А бе хора,като гледам работилничките ви,че те са с по десетина работни места бе :) Ще снимам вдруги ден моята "работилницо-мазо-склад и гараж за велосипеда" :) :) и част от любителските ми изпълнения,надявам се да ви хареса :)
anabolicbeast - специалист
Да се "похваля" и аз! :-D
Студент на 20 години съм, от малко повече от половин година започнах да си купувам инструменти със спестявания от джобни, като малка част от инвентара е наследство. Рафтчета ги спасих от едни комшии, който ги чупеха да ги изхвърлят, постегнах ги, махнах счупените рафтове и си пасна точно! Още много хляб има да ям, но тепърва ще трупам и разширявам работилницата, всяко нещо с времето и реда си! Поздрави за хубавата тема!!! :partyman:

Прикачен файл

Screenshot_2014-05-20-03-28-00.png

Прикачен файл

Screenshot_2014-05-20-03-28-09.png Част от удобствата.

Прикачен файл

Screenshot_2014-05-20-03-28-32.png

Прикачен файл

Screenshot_2014-05-20-03-28-51.png

Прикачен файл

Screenshot_2014-05-20-03-28-39.png
resqer - помощник
Здравейте колеги отново! Ето снимките,които обещах преди няколко дни:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

това е моята "работилничка",а ето и някои от "майсториите" ми

счупена спинингова въдица - отремонтирана
Изображение

стойки за въдици

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

рафт за ел. инструментите ми

Изображение

ремонт на фотьойл,в фотьойл с ракла
пантите
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

издънения фотьойл
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

поставените панти за седалката
Изображение

тапицирането
Изображение

монтажа
Изображение

завършен вид
Изображение
Изображение

устройство за заточване на ножове,сатъри и брадви,взаимствано от братушките
Изображение
Изображение
Изображение

за сега толкова,занапред и още мастойрийки :)
хубава вечер колеги!
themask - специалист
Страхотни неща показвате всички. Адмирации!

Аз имам един въпрос - ще трябва да оборудвам гаража с някакви решения за складиране, а също така кът за "направи си сам", та дали някой от вас може да сподели откъде могат да се намерят хитри решения за рафтове, стелажи и тези табла с дупките, на които се закачат инструменти? За последните предполагам метални ще са по-добре от гледна точка на издръжливост :)
Успех на всички "психично болни" и продължавайте да показвате! :partyman:
anabolicbeast - специалист
Въпросните "табла с дупки" има шанс да ги има още в Lidl , пускаха ги преди няколко седмици! На националния телефон могат да ти кажат къде и дали има изобщо някъде. :partyman:
Илчо Илиев - майстор
anabolicbeast написа:
Въпросните "табла с дупки" има шанс да ги има още в Lidl , пускаха ги преди няколко седмици! На националния телефон могат да ти кажат къде и дали има изобщо някъде. :partyman:
Ееее, то това е...купи си сам [-X
Друго си е сам да си го измайсториш,а м'атряли има бол,стига да те грабне музата...
Може да ползваш дъски от европалети, страници от стари мебели, поне из Сф има бол да подаряват(справка-Плювалника), на топливо/магазини за строителни материали има гредички чамови за рафтовете, лавиците от въпросните дъски/ПДЧ от мебели,а за тази ''дъска'' от същите материали,а вече според нуждите и необходимостите ще си я надупчиш лично 8)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: