• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...
Щото трябват такива тухли :) , а счупени керемиди и стъклени бутилки се намират без пари, има ги навсякъде :)
Илчо Илиев - майстор
stiv1961 написа:
Илчо Илиев написа:
За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...
Щото трябват такива тухли :) , а счупени керемиди и стъклени бутилки се намират без пари, има ги навсякъде :)
Е, тук има доста заводи в които има пещи,а те са направени с термозадържащи тухли и....
Навремето имаше голяма мода с тия зиданите печки.....колко ''тарикати'' изгоряха с тия тухли....
Иначе, вместо керемидки и стъклени отпадъци(за които не съм много убеден,че са добър изолатор) може да се сложи пласт каменна вата,но...пак ш кажеш,че е с пари.. :razz:
romanpm - майстор
Илчо Илиев написа:
stiv1961 написа:
Илчо Илиев написа:
Е, тук има доста заводи в които има пещи,а те са направени с термозадържащи тухли и....
Навремето имаше голяма мода с тия зиданите печки.....колко ''тарикати'' изгоряха с тия тухли....
Иначе, вместо керемидки и стъклени отпадъци(за които не съм много убеден,че са добър изолатор) може да се сложи пласт каменна вата,но...пак ш кажеш,че е с пари.. :razz:
+ :partyman:
agro - специалист
По празниците установих, че най-практично е да се пали огъня в пещта, а жар да се издърпва напред само за скарата. При нужда се издърпва цялата жар отпред и се слага тавата в пещта. Докато стане агнето, скарата пече отпред на жарта.

Прикачен файл

P5031260.jpg
P5031260.jpg (57.64 KиБ) Видяна 2385 пъти

Прикачен файл

P5031258.jpg
огъня в пещта е запален
P5031258.jpg (70.38 KиБ) Видяна 2385 пъти
agro - специалист
Жарта е готова, издърпва се пред пещта и се слага скарата.

Прикачен файл

P5031265.jpg
P5031265.jpg (80.11 KиБ) Видяна 2385 пъти

Прикачен файл

P5031276.jpg
P5031276.jpg (98.83 KиБ) Видяна 2385 пъти
agro - специалист
Докато се пекат и ядат пържолите, се приготвя и агнето.

Прикачен файл

P5041285.jpg
P5041285.jpg (84.13 KиБ) Видяна 2385 пъти
agro - специалист
Затваря се пещта с агнето, на жарта отпред се пече каквото има за скарата. Като огладнее отново дружината, се вади агнето.

Прикачен файл

P5041287.jpg
P5041287.jpg (92.43 KиБ) Видяна 2384 пъти

Прикачен файл

P5041290.jpg
P5041290.jpg (94.69 KиБ) Видяна 2384 пъти
Илчо Илиев - майстор
agro, поздравления за страхотната пещ!!!
Имам едно питане, не е ли трудно замазването на капака, все пак с тая жар сигурно е доста горещо?
И.... като ще качваш такива снимки, слагай точки ли, череп с кокали ли...ама така изведнъж, стреса е голям ,с последствия...
kuger - майстор
Илчо Илиев написа:
agro, поздравления за страхотната пещ!!!
Имам едно питане, не е ли трудно замазването на капака, все пак с тая жар сигурно е доста горещо?
И.... като ще качваш такива снимки, слагай точки ли, череп с кокали ли...ама така изведнъж, стреса е голям ,с последствия...
Де го видя това замазване на капака? Аз агнето гледах :-D
dadko - майстор
Череп с кокали казваш да се слага... И това не е вариант, че на повечето са ни слаби ангелите. И аз ще правя барбекю
и чета темите с интерес, ама няма да е това лято, че първо навеса трябва да стегна а и много други задачи. С по- нисък приоритет от тях е и затова още е на проектна фаза...
Последна промяна от dadko на съб май 10, 2014 9:52 am, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: