Илчо Илиев написа:За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...Щото трябват такива тухли

Илчо Илиев написа:За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...Щото трябват такива тухли
stiv1961 написа:Е, тук има доста заводи в които има пещи,а те са направени с термозадържащи тухли и....Илчо Илиев написа:За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...Щото трябват такива тухли, а счупени керемиди и стъклени бутилки се намират без пари, има ги навсякъде
Илчо Илиев написа:+stiv1961 написа:Е, тук има доста заводи в които има пещи,а те са направени с термозадържащи тухли и....Илчо Илиев написа:За изстиването на пеща, след като смятате,че щом е ''отворена'' от долу и в това е причината, защо не сложите 1 ред термозадържащи тухли, в/у тях термоотдаващи и няма загуба на топло...Щото трябват такива тухли, а счупени керемиди и стъклени бутилки се намират без пари, има ги навсякъде
Навремето имаше голяма мода с тия зиданите печки.....колко ''тарикати'' изгоряха с тия тухли....
Иначе, вместо керемидки и стъклени отпадъци(за които не съм много убеден,че са добър изолатор) може да се сложи пласт каменна вата,но...пак ш кажеш,че е с пари..
Прикачен файл
Прикачен файл
Илчо Илиев написа:agro, поздравления за страхотната пещ!!!Де го видя това замазване на капака? Аз агнето гледах
Имам едно питане, не е ли трудно замазването на капака, все пак с тая жар сигурно е доста горещо?
И.... като ще качваш такива снимки, слагай точки ли, череп с кокали ли...ама така изведнъж, стреса е голям ,с последствия...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: