• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yancho_lud - специалист
kuuuuuul написа:
Моя съм го вързал към помпата на най ниската скорост и си работи с нея.Защо са ти такива интервали на пускане :?
Защото вентилатора на климатика не изключва при достигане на зададената температура и сутрин като станем на коридора е 32 градуса.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
yancho_lud написа:
Малко се позабавих с отговора, но ме командироваха без предупреждение. Вързах паралелно на датчика резистори съответно 5 и 2 килоома и нищо не стана и в двата случая, климатика не изключва. Явно проблема не е в датчика, пробвах и с друг датчик и пак не изключи. За съжаление на можах да замеря колко килоома е самия датчик защото на мултицета нещо му е станало и не работи, утре ще го замеря при приятел. Обмислям варианта да ръгна един таймер на щепсела и да го наглася 10 мин. работи, 10 не. Проблема е че като се спре климатика от таймера после не тръгва. При пускане на таймера си затваря клапата и чака да се пусне от дистанционното.
Хаххх, таймери - и как ще стане като днес ти трябва 500W, утре 1000W, вдруги ден 2000W, за да поддържаш горе-долу температура. Всеки ден ли ще настройваш?
Измери на спойките дето си надил колко волта са докато работи - трябва да са от около 1,5-2,5 V. Обхвата на уреда на 20V, DCV или V= , какъвто е там.
Ако са 0V или 5V - имаш прекъсване - кабели, снадки, букса, платка.
Ако има около 2V значи че този боклук(климатик) така си работи.
Което значи - познай, пак трябва да мисля схема за излъгване. – За целта трябва да ми измериш другият (тръбният датчик, металния) при изключен климатик, колко килоома дава и при каква температура - предпочитам 25 гр. Малко снимки не е лошо да има.
Или пък да вземеш да го продадеш :lol: .
yancho_lud - специалист
АААА стига, няма да го продавам. После ще взема от приятел неговия мултицет и ще измеря всичко.
yancho_lud - специалист
Така днес си купиш нов мултицет и измерих всичко което трябваше за сега.
1- на спойките при нагласен уред на 20V на DCV и при пуснат климатик показва точно 3.10V.
2- Тръбния датчик при изключен климатик и извадена букса при 25гр. дава около 5ком
3- Въздушния датчик при същите условия също дава 5ком.
Само за сравнение премерих и колко е въздушния датчик на мидеята и при 25гр е 10ком.
Чудя се дали да не пробвам с 10килоомов датчик
Ето и малко снимки на платката на Санга

Изображение

Изображение

ПП: Пробвах с датчик 10ком и (боклука)климатика пак не изключва. При достигане на температура около зададената се чува нещо щрака на платката, но вентилатора не изключва, при мидеите когато се чуе това щракане вентилатора спира.
lusynik - специалист
Здравейте колеги.Питането ме е за тяло Осака CN-12-CH.Електрониката не е пипана.Бих желал да подкарам турбината и по възможност да ползвам електрониката,да я командва.Ще съм много благодарен на малко помощ!
yancho_lud написа:
Така днес си купиш нов мултицет и измерих всичко което трябваше за сега.
1- на спойките при нагласен уред на 20V на DCV и при пуснат климатик показва точно 3.10V.
2- Тръбния датчик при изключен климатик и извадена букса при 25гр. дава около 5ком
3- Въздушния датчик при същите условия също дава 5ком.
Само за сравнение премерих и колко е въздушния датчик на мидеята и при 25гр е 10ком.
Чудя се дали да не пробвам с 10килоомов датчик
Ето и малко снимки на платката на Санга

ПП: Пробвах с датчик 10ком и (боклука)климатика пак не изключва. При достигане на температура около зададената се чува нещо щрака на платката, но вентилатора не изключва, при мидеите когато се чуе това щракане вентилатора спира.
Отлично си се справил. Кратко, точно и ясно. =D>
Изводите са че климатика така си работи и ще трябва да го лъжем.
Последен тест и мисля схемата: Както работи при настройка 16гр., вадиш тръбният датчик и го забиваш в чаша студена вода, трябва да го охладим под 18-20 гр. (не знам при колко точно, на предният беше 23гр.). - би трябвало да спре - това искам да потвърдиш, че спира.
И една фронтална снимка на буксите 1(L), 2(N) ... 3 4 дето са като на тази снимка:
Прикачен файл:
032449349.jpg
032449349.jpg (36.95 KиБ) Видяна 2604 пъти
lusynik написа:
Здравейте колеги.Питането ме е за тяло Осака CN-12-CH.Електрониката не е пипана.Бих желал да подкарам турбината и по възможност да ползвам електрониката,да я командва.Ще съм много благодарен на малко помощ!
Дай подробности. Какво имаш, какво пробва, какво стана?
Дистанционно имаш ли?
Включваш на топло 30 градуса, хващаш тръбният датчик с пръсти да го стоплиш и чакаш вентилатора да завърти. Или го натопи в топла вода от 40гр. до 55гр. Върти ли вентилатора или дава грешка?
lusynik - специалист
Тялото го монтирах без да пипам нищо по електрониката.Имам дестанционно,от него сменям различните режимите/топло,студено,вентилатор и пр./,но турбината не тръгва.Водата в системста е 54 гр.На кабелчето към външното сложих 5 и 10 кило ома,както прочетох по-напред в темата,но нищо!
lusynik написа:
Тялото го монтирах без да пипам нищо по електрониката.Имам дестанционно,от него сменям различните режимите/топло,студено,вентилатор и пр./,но турбината не тръгва.Водата в системста е 54 гр.На кабелчето към външното сложих 5 и 10 кило ома,както прочетох по-напред в темата,но нищо!
Включваш в контакта - Нещо светва ли, звук някакъв издава ли? Някакъв признак на живот има ли?
Включваш от дистанционното - Звук някакъв издава ли, че е приело команда? Лампите на климатика примигват ли? Светят и после почват да мигат? Някоя от тях мига? Турбината върти ли се леко на ръка?
Дай по-подробно малко де.
Отвори капака, удари някоя снимка, колко кабела има към мотора на вентилатора. Много е трудно да се намери схема за Осака. На вътр. капак ако има я снимай. На мотора на вентилатора има схема, вида на мотора, напрежение и т.н. Снимка на платката за захранване.
Колкото повече информация дадеш толкова по-вероятно е да тръгне.
joro39 - специалист
http://vikiwat.com/termostat-bimetalen- ... opera.html http://www.dobrikit.dir.bg/page3c.htm#reg1 какво са занимавате с оригиналните електроники слагате по едно сте :partyman: има топло работи няма не работи
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: