• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kafaka - специалист
nasko_dlk написа:
Направих настройките, които Svezar постна малко по - нагоре при положение, че
1.LOAD PELLET П-9-1-01 е на -5
2.COCLER POWER 1 П-9-6-06 0,7'' - доза на първа степен
3.EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1680 - предполагам, че това са оборотите на вентилатора

изгорих 1 чувалче пелети 15 кг за около 9 часа на 1-ва степен потдържаше температура на водата 52 С., температура в стаите 23 - 24 С. при положение, че апартамента е отопляван постоянно. Та за мен остава мисията невъзможна разход на пелети чувалче и малко (1/3) за 24 часа. Ако наистина някой е постигнал такъв разход на гориво МОЛЯ да каже с какви настройки е!!
Колега моите настройки са следните: пелети 1-0.6;2-0.8;3-1.0;4-1.2;5-1.4 .Въздух : 1-1600;2-1700;3-1800;4-1900;5-2000.Подаване на пелетите 00=8 сек.До вчера беше настроена темп.вода на 55 гр. и постоянно е в режим на модулация като стигаше до работа на 3та степен при спиране за почистване и разхода ми варира между 0,8 до 1 кг.на час , без прекъсване.Днес сутринта го засилих на 60 гр. заради по-студеното време и предполагам ,че разхода може да се вдигне ,защото външните темп.са около -10 гр.
kafaka - специалист
bogesmen написа:
От известно време умувам върху следния въпрос:
Рентабилно ли е /заслужава ли си/ да се грее бойлер с пелети?
Пояснявам! Купувам си иглолистни пелети на 330лв/т. - добри са. В студа -10гр. сега вече минах май два чувала на денонощие, но грея доста площ 40 глидера на Н-600 и 21глидера на Н-800 /ще добавям още 10глидера на Н-800/ + две бани със подови серпинтини 2-3кв. и бойлер 80л. Понеже съм и със слънчев колектор, топлата вода е доста, та я ползвам за пералнята, която фабрично е с вход за топла вода, и съдомиялната /всяка съдомиялна може да се захрани само с топла вода/.
Дали да си пусна "на ток" трите консуматора - бойлер, пералня и съдомиялна.
Който желае нека изрази мнение.
Весело посрещане на Новата 2015 Година на всички.
Да ти кажа чесно и аз умувам също като теб.Особенно сега като са се прибрали и децата четирима човека трудно ще се изкъпят с водата от бойлера загрят на 55гр. от котела с пелети и спрях бойлера от системата и го пуснах на ток ,за да стига водата за всички.
Весело посрещане на Новата Година и от мен за Всички във форума!!!
filmatoplo - майстор
Моя бойлер вече 10 години си работи на ток, без значение че серпентината му е свързана с печката, имам си яко потребление на топла вода -затова.
mimitoni - специалист
bogesmen написа:
От известно време умувам върху следния въпрос:
Рентабилно ли е /заслужава ли си/ да се грее бойлер с пелети?
Пояснявам! Купувам си иглолистни пелети на 330лв/т. - добри са. В студа -10гр. сега вече минах май два чувала на денонощие, но грея доста площ 40 глидера на Н-600 и 21глидера на Н-800 /ще добавям още 10глидера на Н-800/ + две бани със подови серпинтини 2-3кв. и бойлер 80л. Понеже съм и със слънчев колектор, топлата вода е доста, та я ползвам за пералнята, която фабрично е с вход за топла вода, и съдомиялната /всяка съдомиялна може да се захрани само с топла вода/.
Дали да си пусна "на ток" трите консуматора - бойлер, пералня и съдомиялна.
Който желае нека изрази мнение.
Весело посрещане на Новата 2015 Година на всички.
ЧНГ колега/и/. Абе трябват си точни сметки ама по бабешки, киловата излиза поне два пъти по малко :? на пелети де :drinkers: :partyman: тежкоо :oops:
mimitoni - специалист
Привет на всички оцелели :supz: Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
chungata - специалист
mimitoni написа:
Привет на всички оцелели :supz: Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
ЧНГ на всички :partyman:
Какъв проблем имаш предвид да стане при увеличаване на Т на водата. На 80гр. фабрично е настроена да се изключва(защитата от прегряване). Преди това мисля, че не би трябвало да има друг проблем освен вдигане на разхода.
Та в този ред на мисли колеги от два дни вдигнах градусите на водата от 60 на 64 и разхода съответно се вдигна с около 5кг на 24часа (около 32-33 кг.) При зададена тази Т на водата не може да достигне до 65гр. не знам ако задам 70 дали ще стане изобщо.... :?
При Вас как е в студа?
mimitoni - специалист
Колега, пробва ли да увеличиш времето на шнека и оборотите на вентилатора на 4 или 5 степен ???
ivoto - специалист
nasko_dlk написа:
3.EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1680 - предполагам, че това са оборотите на вентилатора

изгорих 1 чувалче пелети 15 кг за около 9 часа на 1-ва степен потдържаше температура на водата 52 С., температура в стаите 23 - 24 С. при положение, че апартамента е отопляван постоянно. Та за мен остава мисията невъзможна разход на пелети чувалче и малко (1/3) за 24 часа. Ако наистина някой е постигнал такъв раз и ход на гориво МОЛЯ да каже с какви настройки е!!

Разходът е добре да се изчислява на сезон. Има дни, в които ще гориш по 3 чувала, и дни в които ще гориш по един.
Като караш колата, не ти пука че докато изпреварваш ти гори 20 на 100. Важен е средният разход...
24 градуса е изискваща температура. Не се поддържа евтино. 2 чувала и половина не е свръх разход. Ако свалиш на 22-23, ще правиш по два чувала, което е нормално за -10 навън, и то в трайна поредица...

В момента и аз горя към 2.5 - 3 чувала на денонощие, и поддържам 23 градуса в цялата къща. Това са 140 квадрата къща, със 90 глидера и две лири. За ноември имам 23 чувала, а за декември 33. При плюсови температури горя около чувал на денонощие. Над 12 градуса външна -спирам печката...
Тези крайни цифри ме устройват идеално, дори и със скъпи румънски пелети.
nasko_dlk - помощник
ivoto написа:
nasko_dlk написа:

изгорих 1 чувалче пелети 15 кг за около 9 часа на 1-ва степен потдържаше температура на водата 52 С., температура в стаите 23 - 24 С. при положение, че апартамента е отопляван постоянно. Та за мен остава мисията невъзможна разход на пелети чувалче и малко (1/3) за 24 часа. Ако наистина някой е постигнал такъв раз и ход на гориво МОЛЯ да каже с какви настройки е!!

Разходът е добре да се изчислява на сезон. Има дни, в които ще гориш по 3 чувала, и дни в които ще гориш по един.
Като караш колата, не ти пука че докато изпреварваш ти гори 20 на 100. Важен е средният разход...
24 градуса е изискваща температура. Не се поддържа евтино. 2 чувала и половина не е свръх разход. Ако свалиш на 22-23, ще правиш по два чувала, което е нормално за -10 навън, и то в трайна поредица...

В момента и аз горя към 2.5 - 3 чувала на денонощие, и поддържам 23 градуса в цялата къща. Това са 140 квадрата къща, със 90 глидера и две лири. За ноември имам 23 чувала, а за декември 33. При плюсови температури горя около чувал на денонощие. Над 12 градуса външна -спирам печката...
Тези крайни цифри ме устройват идеално, дори и със скъпи румънски пелети.

Аз за съжаление пак не мога да разбера, при положение горните настройки на 1-ва степен горя 1 чувал за 9 часа. Та значи трябва да намаля дозата на 0,3 или 0,4 и параметъра LOAD PELLET П-9-1-01 да е на -7 или -8 за да получа чувал и нещо разход на денонощие (говоря за денонощна работа на камината). Моля ако греша някой да ме поправи.
nobreak - специалист
filmatoplo написа:
Тази година е тестова, от догодина всеки ще е наясно колко пелелети се горят в тези камини, защото дори и аз бях излъган с невярна информация.
При нас във фирмата я караме максимум на 2-ра степен иначе ако я оставим на авто гори 3 чувала х 15 кг за 8 часа работен ден, а като я купувахме в сайта имаше обявен максимален разход 3.5 кг....Вярно е, че магазина е около 150 м2 и изолацията е лоша, но все пак данните не бяха вярни. Сега гледам, че информацията е актуализирана... Това като се съчетае с некомпетентната поддръжка на фирмата, която монтира печката и на арогантното поведение на служителите от Сънсистем, ме кара да се заглеждам по други марки...
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: