Нека намерим най-тънките цени.
kalpev - специалист
vasko9999 написа:
...Ако може някой да ми препоръча марка/и хубави дискове (които е пробвал) да си купя.

Прикачен файл

scorpio_inner.jpg
scorpio_inner.jpg (20.35 KиБ) Видяна 1964 пъти
stan73 - майстор
israeli написа:
Вие тук не откривате топлата вода. :idea: Има много интерсен документален филм за електрически крушки с нажежаема жичка, които преди са били вечни. След създаването им, проектантите осъзнават грешката си и веднага я коригират с намаляване на живота им драстично, за да имат гарантиран оборот от продажби. :)

Открих го в нета разделен на 5 части. Горещо ви препоръчвам да ги изгледате:
https://www.youtube.com/watch?v=Agr89PUwdsM#t=173
Изгледах и петте части, покъртителни са !
И аз препоръчвам горещо всички колеги да ги изгледат. В случай, че линкът в цитата не се вижда, ето го пак:

https://www.youtube.com/watch?v=Agr89PU ... 9BD8945996
Avas_co - майстор
Фитилчо написа:
stan73 написа:
Ферд, Хилти...
Klingspor са най добрите на БГ пазара към момента, говоря за тънки за рязане...
По мое мнение Ферд е най-доброто.
Клингспора също мисля ги биваше , но за 1 мм. диск за метал Ферд са ми фаворита.
А дисковете на хилти според мен са пълен шит, шлайфа ми звучи все едно съм му сложил булфлекс.
vasko9999 - специалист
Avas_co написа:
Фитилчо написа:
stan73 написа:
Ферд, Хилти...
Klingspor са най добрите на БГ пазара към момента, говоря за тънки за рязане...
По мое мнение Ферд е най-доброто.
Клингспора също мисля ги биваше , но за 1 мм. диск за метал Ферд са ми фаворита.
А дисковете на хилти според мен са пълен шит, шлайфа ми звучи все едно съм му сложил булфлекс.
След като върнах лидълските (просто бяха ужасно криви) взимах един диск на девалт,един на ферд и един на вюрт.За моя изненада този вюрт биеше почти като тези от лидл,докато тези на ферд и девалт са добре.Най ми хареса девалта( на цена 4лв и 9 стотинки) идеално прав и като че ли имам чувството че много бавно се износва,направо железен...направих 4-5 ряза на водопроводна тръба 3/4 и още на места си стоеше П-образния профил в края на диска-обикновенно се износва и става като дъга,докато този на ферд(съответно за 3лв и 9 стотинки) още на втория ряз (на същата тръба) се се заобли по края.Толкова от моите опити-не казвам че ферд-а е лош просто май ще се окаже вярна приказката че скъпото излиза евтино....
Avas_co - майстор
На мен износването не ми е критерии.
На ферд ми харесва звука на шлайфа, а и най-вече това, че е доста гъвкав и ако режа на завряно място не се чупи толкова лесно ако го поизкривиш.
Не съм ползвал диск на девалт, предполагам е добър, но за мен съм си открил какво търся в един диск и го намирам във ферда, та вече не си правя експерименти, че обикновено псувам яко.
П.С.
Какви са тия цени?
На девалт дисковете не мисля да са по-скъпи от 2,50- 3 лева, а на ферд си ги взимам на 2 лева( за метал) и 2,20 за инокс, това за 125 мм. , 1 мм.
vasko9999 - специалист
Avas_co написа:
На ферд ми харесва звука на шлайфа, а и най-вече това, че е доста гъвкав и ако режа на завряно място не се чупи толкова лесно ако го поизкривиш.
Не съм ползвал диск на девалт, предполагам е добър, но за мен съм си открил какво търся в един диск и го намирам във ферда, та вече не си правя експерименти, че обикновено псувам яко.
П.С.
Какви са тия цени?
На девалт дисковете не мисля да са по-скъпи от 2,50- 3 лева, а на ферд си ги взимам на 2 лева( за метал) и 2,20 за инокс, това за 125 мм. , 1 мм.
Говоря за дискове 230мм x3x22.2 . Колкото е по-голям диаметъра вибрациите се усещат повече,и цената също.
anabolicbeast - специалист
vasko9999 написа:
Avas_co написа:
П.С.
Какви са тия цени?
Говоря за дискове 230мм. Колкото е по голям диаметъра вибрациите се усещат повече.
Еднакво неприятно е при 230 и 125, като при по-малките оборотите са двойни, а ефекта същия.
vasko9999 - специалист
anabolicbeast написа:
vasko9999 написа:
Avas_co написа:
П.С.
Какви са тия цени?
Говоря за дискове 230мм. Колкото е по голям диаметъра вибрациите се усещат повече.
Еднакво неприятно е при 230 и 125, като при по-малките оборотите са двойни, а ефекта същия.
Тук твърдо НЕ съм съгласен.Ако малкия диск(125мм) примерно има биене (отклонение) в края 0,5мм(половин милиметър,едва забележимо),този половин милиметър на разстояние(диаметър на диска) примерно 500мм може да даде отклонение 6-8мм до 1 см.По-големите обороти също оказват влияние НО не чак толкова.Имам и 125 мм-тровия лидълски ъглошлаиф взимал съм му какви ли не дискове(говоря за ужасно евтини и незнайни марки) и до сега проблеми с биене и вибрации НЕ съм срещал...
anabolicbeast - специалист
Аз ти го казвам от опит и с двата шлайфа именно от Лидъл! С небалансирани дискове е почти еднакво нетърпимо и в двата варианта. Но при 125мм не говорим за диск 1мм а 2-3мм или ламелен, там наистина се усещат вибрациите. Чак един сантиметър отклонение.. :?
resistbody - майстор
Взех големия шлайф, тея дни ще го пробвам и ще пиша за него. Единствената причина да го взема е че съм ужасно доволен от малкия 125-цата... който почти не е работил с 125мм дискове, а с някакви остатъци от 230-ка без предпазител :D 125-цата е адски здрав, то не беше търкане с четки, рязане на бетон, шлайфане, рязане и няма грешка, нито съм го гресирал нищо :D 125-цата доста вибрира с диск за шлайфане(тея по-дебелите)
За комплекта с 216 части, на пръв поглед мога да кажа само, че са с гадна гума на дръжките и грубо щамповане на надписите на камъните, като ги пробвам ще пиша повече :) Купих го заради удобството, иначе инструментите ги имам поне по веднъж, но докато ги събера от гаража и после докато пак ги наредя ми писва, когато се налага да работя навън :)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: