vasko9999 написа:...Ако може някой да ми препоръча марка/и хубави дискове (които е пробвал) да си купя.
Прикачен файл
scorpio_inner.jpg (20.35 KиБ) Видяна 1959 пъти
vasko9999 написа:...Ако може някой да ми препоръча марка/и хубави дискове (които е пробвал) да си купя.
Прикачен файл
israeli написа:Вие тук не откривате топлата вода.Изгледах и петте части, покъртителни са !Има много интерсен документален филм за електрически крушки с нажежаема жичка, които преди са били вечни. След създаването им, проектантите осъзнават грешката си и веднага я коригират с намаляване на живота им драстично, за да имат гарантиран оборот от продажби.
Открих го в нета разделен на 5 части. Горещо ви препоръчвам да ги изгледате:
https://www.youtube.com/watch?v=Agr89PUwdsM#t=173
Фитилчо написа:По мое мнение Ферд е най-доброто.stan73 написа:Ферд, Хилти...Klingspor са най добрите на БГ пазара към момента, говоря за тънки за рязане...
Avas_co написа:След като върнах лидълските (просто бяха ужасно криви) взимах един диск на девалт,един на ферд и един на вюрт.За моя изненада този вюрт биеше почти като тези от лидл,докато тези на ферд и девалт са добре.Най ми хареса девалта( на цена 4лв и 9 стотинки) идеално прав и като че ли имам чувството че много бавно се износва,направо железен...направих 4-5 ряза на водопроводна тръба 3/4 и още на места си стоеше П-образния профил в края на диска-обикновенно се износва и става като дъга,докато този на ферд(съответно за 3лв и 9 стотинки) още на втория ряз (на същата тръба) се се заобли по края.Толкова от моите опити-не казвам че ферд-а е лош просто май ще се окаже вярна приказката че скъпото излиза евтино....Фитилчо написа:По мое мнение Ферд е най-доброто.stan73 написа:Ферд, Хилти...Klingspor са най добрите на БГ пазара към момента, говоря за тънки за рязане...
Клингспора също мисля ги биваше , но за 1 мм. диск за метал Ферд са ми фаворита.
А дисковете на хилти според мен са пълен шит, шлайфа ми звучи все едно съм му сложил булфлекс.
Avas_co написа:На мен износването не ми е критерии.Говоря за дискове 230мм x3x22.2 . Колкото е по-голям диаметъра вибрациите се усещат повече,и цената също.
На ферд ми харесва звука на шлайфа, а и най-вече това, че е доста гъвкав и ако режа на завряно място не се чупи толкова лесно ако го поизкривиш.
Не съм ползвал диск на девалт, предполагам е добър, но за мен съм си открил какво търся в един диск и го намирам във ферда, та вече не си правя експерименти, че обикновено псувам яко.
П.С.
Какви са тия цени?
На девалт дисковете не мисля да са по-скъпи от 2,50- 3 лева, а на ферд си ги взимам на 2 лева( за метал) и 2,20 за инокс, това за 125 мм. , 1 мм.
vasko9999 написа:Еднакво неприятно е при 230 и 125, като при по-малките оборотите са двойни, а ефекта същия.Avas_co написа:На мен износването не ми е критерии.Говоря за дискове 230мм. Колкото е по голям диаметъра вибрациите се усещат повече.
На ферд ми харесва звука на шлайфа, а и най-вече това, че е доста гъвкав и ако режа на завряно място не се чупи толкова лесно ако го поизкривиш.
Не съм ползвал диск на девалт, предполагам е добър, но за мен съм си открил какво търся в един диск и го намирам във ферда, та вече не си правя експерименти, че обикновено псувам яко.
П.С.
Какви са тия цени?
На девалт дисковете не мисля да са по-скъпи от 2,50- 3 лева, а на ферд си ги взимам на 2 лева( за метал) и 2,20 за инокс, това за 125 мм. , 1 мм.
anabolicbeast написа:Тук твърдо НЕ съм съгласен.Ако малкия диск(125мм) примерно има биене (отклонение) в края 0,5мм(половин милиметър,едва забележимо),този половин милиметър на разстояние(диаметър на диска) примерно 500мм може да даде отклонение 6-8мм до 1 см.По-големите обороти също оказват влияние НО не чак толкова.Имам и 125 мм-тровия лидълски ъглошлаиф взимал съм му какви ли не дискове(говоря за ужасно евтини и незнайни марки) и до сега проблеми с биене и вибрации НЕ съм срещал...vasko9999 написа:Еднакво неприятно е при 230 и 125, като при по-малките оборотите са двойни, а ефекта същия.Avas_co написа:На мен износването не ми е критерии.Говоря за дискове 230мм. Колкото е по голям диаметъра вибрациите се усещат повече.
П.С.
Какви са тия цени?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: