• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
alx359 написа:
nnikbg написа:
Колеги привет. Някой слагал ли е контролер Натурела на Пелетерм 30V2?
Притеснява ме управлението на почистващия механизъм.
Точно щях да цитирам онази тема <ТУК> и виждам сте същия. Ами май няма как да стане директно, щото това стържене напред-назад не се поддържа в Натурелата.
Същия , Същия съм :) . В този чистач има и една обратна връзка по която контролера да разбере работили или е заседнал чистача. А случайно да знаете с какъв контролер са сегашните Пелетерми? Моя е от преди 3 години. До колкото знам, за малко са пуснали с контролер на INTIEL но нещо са развалили дослука.
filmatoplo - майстор
:? Все забравям двигателчето за почистването на пелетерма какво беше - възвратно постъпателно с една посока на въртене , или моторчето върти в две посоки , и колко волта е .по принцип няма невъзможни неща .
nnikbg - специалист
filmatoplo написа:
:? Все забравям двигателчето за почистването на пелетерма какво беше - възвратно постъпателно с една посока на въртене , или моторчето върти в две посоки , и колко волта е .по принцип няма невъзможни неща .
Специално за Филма. 24 V върти в двете посоки. А действително няма невъзможни неща. Мисля да оставя оригиналния контролер да управлява само чистача а Натурелата другите глезотии. Ама ще стане много дървено :) .

Прикачен файл

DSC05435.JPG
filmatoplo - майстор
:) Благодаря , и аз си го помислих това - да остане и стария контролер само за чистенето , ако ли пък има друг начин за симулация на реверс -нещо да редува фазичките :? :) .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) Благодаря , и аз си го помислих това - да остане и стария контролер само за чистенето , ако ли пък има друг начин за симулация на реверс -нещо да редува фазичките :? :) .
Ами това се оказа е именно реверсивното реле. Дадох детайлни снимки на моята платка в онази тема. Може колеги по чат в електрониката да свалят съществената за у-нието част и да се залепи всичко в една универсална платчица, както аз направих със сигналните релета.
filmatoplo - майстор
:) Рано ми е пак да умувам по темата -на по лятна вълна съм :wink: , но ще стане .
stefan33 - специалист
Хайде сега кажете откъде да си купя такава платчица,запалчица керамична с тръбичка и евентуално малко помощ при свързването на платката ? Ще се монтира на Фероли 7 някъде в началото на септември, като се прибера в България.
Най-вече ме блазни модулацията по стаен термостат,настройката на фотосензора и трите опита за запалване.Мдаа...!
МИсля ,че iceheart е най-близко до мен - 100км, какво ще кажеш колега септември-октомври да монтираме една Натурела ?
n.ganev - майстор
Ако ти е здрава оригиналната запалката на Феролито си я използвай също и вентилатора. Платката си я поръчваш от производителя - на сайта има телефони. Модулацията не е по стаен термостат а по температура на котела но при сигнал от ст.т. работата на горелката продължава в низходящ ред по пет минути или колкото си зададеш което е доста голям плюс ако умееш да си направиш баланса на системата със термоглавите така че в помещението със ст.т. главите да отсекат на същата температура като него а там където има нужда да донавакса. Малко е играчка но се получава добре. Ако пък си сложиш програмируеми термоглави не ти е нужен ст.т. Иначе Ферарито с това управление мърка мърка.
stefan33 - специалист
Ох,кога ще дойде септември, че ме засърбяха ръцете!
Натурелата има ли за свързване индикатор за блокирала горелка?
Колко може да се удължи кабела на дисплея за управление?
Последна промяна от stefan33 на пон юли 20, 2015 10:40 pm, променено общо 1 път.
joro_vn - специалист
Пелетерма има още един проблем- няма фотоклетка, а сигнала за наличие на горене се подава от един прост термостат за температура на изгорелиъе газове.
Сигнала е on/off.
Някой има ли идея дали този сигнал може да се включи към натурелата ?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: