Аз много пъти съм казвал, че моите инсталации са основно такива - с термовентил, една помпа, монтирана на малкия кръг, която върти през радиаторите и през бойлера. Бойлерът е на малкия кръг (заедно с котела), като по този начин той е с приоритет. На входа или на изхода на серпентината има двупътен термовентил (с ел. задвижка или с термоглава с изнесен сензор), който да затвори потока през серпентината за да засили потока през радиаторите. Просто и сигурно. Ако има подово трябва още една помпа разбира се
LazarGanev написа:Аз много пъти съм казвал, че моите инсталации са основно такива - с термовентил, една помпа, монтирана на малкия кръг, която върти през радиаторите и през бойлера. Бойлерът е на малкия кръг (заедно с котела), като по този начин той е с приоритет. На входа или на изхода на серпентината има двупътен термовентил (с ел. задвижка или с термоглава с изнесен сензор), който да затвори потока през серпентината за да засили потока през радиаторите. Просто и сигурно. Ако има подово трябва още една помпа разбира сеТази схема е внедрена във всеки автомобил вместо бойлер имаме радиаторче за парно няма авто фирма ползваща друга схема сигорно има защо