stivemaster написа:В твойта кочинка обаче, докато открият отново топлата вода и колелото, ще си в пенсия и като се обърнеш назад, няма да споделяш това си схващане (не ви ща напредъка ,не ви ща културата, мен на село по ма кефи) Малко профанизирам написаното от теб, но с това искам да ти обясня, без да те обиждам, че точно заради това схващане, сме на това дередже.Защото така, както живее тук на село, дава възможност на тези "ела къпан гъз" да се вихрят.А дали лелееш или не си е твоя работа, но ако в Германия ми направиш скапан ремонт, свят ще ти се завие после, да знаеш .Не знам ква ти е професията, предполагам продаваш настилки, но каквато и да е и там са така нещата.Те хората не са различни на запад иначе, ако ги опознаеш.Просто са свикнали да живеят в свят със закони и ако си позволят измекярски номер ЗНАЯТ, че следва шамар и си опичат акъла.Това, на по ограничените нашенци, се струва "скучно" ,което е смешно но .....Заради кое ми схващане - че пазара ще изхвърли недостойните за него ли? Защо, ти нещо различно ли предлагаш? Искаш ли да кажеш, че измекяра ще си има редовната клиентела баламурници и някакви си закони ще го спрат? Че кой ще сигнализира за нарушенията му, след като баламурниците имат интерес той да ги ремонтира - нали взема с 5 лева по-евтино от този в качествения сервиз? Да, свят ще "ми" (що "ми", аз не съм автомонтьор

И не, не продавам подови настилки. Монтирам такива - казвал съм го 100 пъти. И точно защото не съм търговец, а човек, който постоянно контактува с клиенти на ниво различно от "дай ми пари - на ти стока", и защото си знам отношението към тях и към работата, която върша, съм абсолютно против това да се плюе на общо основание. Защото вероятно си нямаш идея колко неприятно е да ти пльоснат в лицето реплика от типа на "Майстор да не ти влезе в къщата", при условие, че си свършил или вършиш работата си така, както трябва. Да, този който го казва, няма предвид мен (предполагам), но самата идея че той е така настроен към работата на колеги и "колеги" по презумпция, обижда. В някои случаи - много - особено, когато с това те посрещнат.
Та кое трябва да претърпи промяна викаш? Дали не трябва да се промени И отношението към хората, които вършат някакви услуги?
И като казах, че не лелея за западното, никъде не споменах качеството - имах предвид, че просто не съм от хората, на които все запада им е в устата - пък там колко вземали, пък там какво било. Старая се да се отнасям към хората така, както искам да се отнасят към мен и затова за мен (работа, отношение) няма значение дали тук имаме същите закони или не. И са ми много странни такива от типа на "От утре спирам да пия", т.е. обещавам като се сменят някакви ообстоятелства, да стана по-готин. Ами ти ако сега си такъв, как ще се променят нещата генерално, ако ти самия не искаш да ги промениш, започвайки от себе си???