Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
borkata99 написа:
С твоя помощ и ти си в кюпа................ :goodman:
[-X "Как' Сийке , аз не съм от тях" - Чудомир ако някой е чел :cool:
borkata99 - специалист
n.ganev написа:
Чудомир ако някой е чел
едно време в час и пред класа му четяхме разказите :)
ама май ще ни ошамарят...............тука трябва да четем за котли-те.........
filmatoplo - майстор
:) Имаш лельо Пинке ,имаш .Сега отречи и за повдигането на котли върху кутия , и че си играеш с регулатори за тягата :wink: .
ktch_1964 - специалист
Иво123 написа:
Здравейте!
Ще купувам котел на пелети. Мои познати ми препоръчаха този модел http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/ .Става въпрос за модела, който е 29kw .Цената е около 4000лв.Сметките показват, че са ми нужни 24kw. Идеята ми е освен всички видове пелети да мога да горя и костилки например. А и общо взето ми казаха, че каквото и да сложа през филтъра на бункера, който представлява една метална скара(решетка) с дупки 2см х 2см, гори без проблем. Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава?Плюсове, минуси?
Мой приятел миналата година си купи такъв, само че по големия модел. Имам наблюдения и ми харесва. Приятелят ми топли
къща от 300кв м. и е доволен , до сега е горил пелети , костилки от праскови , въглища , а за проба аз му купих и един чувал
царевица "ронена" изгори и нея. Вчера направи опит с микс от костилки и стърготина от рязане на дърва,с малко настройки
котела си гореше нормално.
ktch_1964 написа:
Иво123 написа:
Здравейте!
Ще купувам котел на пелети. Мои познати ми препоръчаха този модел http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/ .Става въпрос за модела, който е 29kw .Цената е около 4000лв.Сметките показват, че са ми нужни 24kw. Идеята ми е освен всички видове пелети да мога да горя и костилки например. А и общо взето ми казаха, че каквото и да сложа през филтъра на бункера, който представлява една метална скара(решетка) с дупки 2см х 2см, гори без проблем. Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава?Плюсове, минуси?
Мой приятел миналата година си купи такъв, само че по големия модел. Имам наблюдения и ми харесва. Приятелят ми топли
къща от 300кв м. и е доволен , до сега е горил пелети , костилки от праскови , въглища , а за проба аз му купих и един чувал
царевица "ронена" изгори и нея. Вчера направи опит с микс от костилки и стърготина от рязане на дърва,с малко настройки
котела си гореше нормално.
Мерси на filmatoplo и на ktch_1964 за инфото. Явно това ще е котела, пък каквото ще да става! :)
ktch_1964 - специалист
Като минус на котела отчитам,че няма как да работи когато няма ток ,просто няма скра за изгаряне на гориво в ръчен режим.
rosso666 - специалист
Колеги поствам малко снимки от работата на горелката след преработката на котела по първия чертеж коийто по рано постнах

Прикачен файл

DSC_0029.JPG

Прикачен файл

DSC_0028.JPG

Прикачен файл

DSC_0021.JPG

Прикачен файл

DSC_0015.JPG
jabata - специалист
Поздрашления, много добре е станало и изглежда да си работи добре.
Само едно доуточнение? Това кой точно чертеж ще да е, този където газовете правят обратен завой в бункера, или другия, където си минават през него.
Но честно да ти кажа, не виждам някакви проблеми, но това ще си покаже експлоатацията.
rosso666 - специалист
Първия чертеж където бункера е затворен и газовете се обръщат.
По мои наблюдения шамотните тухли трябва да са си в котела,да не се махат.акумулират мноого топлина ,която се отделя бавно и пречи на котела да изстива бързо.
jabata - специалист
За ролята на шамотните тухли в оригиналния първи ход може и да си прав. Но както се бях изказал махането на оригиналните шамотни тухли е голяма играчка. Шамотните тухли върху какво си ги закрепил, винкели, или какво ? И ако да, как точно си ги закрепил, че да не прогори. Защото гледайки котела, пламъка е доста голям, и има опасност да прогори всичко след време.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: