Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
И на мен ми се видяха интересни, но прочети упътването...
На 23 страница има 2 текста, с които се "застраховат":

! Ако се използват пелети с ниско качество с неорганични примеси (пръст, пясък), с
времето ще се стигне до тяхното отлагане под формата на „силикатни“ утайки. Същите
могат да се отстранят само ръчно, което на практика означава чистене на котела, ако е
необходимо, и по няколко пъти на ден
. Котелът няма да функционира правилно.

! Този котел е предназначен за чисти дървени пелети без никакви примеси. Изгарянето
е по – качествено и експлоатационният период на горелката на котела се удължава.
rosso666 - специалист
Колеги няма ли някой собственик на пелетна система грейко.интересно ми е как се държи котела заедно с горелката. Какво е КПД то на системата.Във сайта им за съжаление още йяма информация за котела.
filmatoplo - майстор
Много добре се държи котела с горелката , особено съм удивен от 30ката като котел .
stoyanstoyan - специалист
Az sam s kotel toby na rubin i sym dovolen
izvinqvam se za pravopisa
KillindSpree - помощник
filmatoplo написа:
Много добре се държи котела с горелката , особено съм удивен от 30ката като котел .
Какъв разход дава горе долу за 24 часа
filmatoplo - майстор
Чувал и половина , винаги го пълни бидона до горе водоравно и толкова побира от сутрин до сутрин .Няма термоглави и стаен термостат -само изолация :wink: .
rosso666 - специалист
А каква е температурата на изходните газове ако сте я мериили.
filmatoplo - майстор
Не съм я мерил , може да си държиш ръката 80-90 гр там някъде .Питах го дали е чистил котела -той каза че тръбите са почти гола ламарина без налеп .Пелетите са от фирма Трон -Казанлъшко .
filmatoplo - майстор
Някой слагал ли е пелетна горелка с мощност до къде 150 -200 киловата , :? към кой модел да се насоча .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: