Най - вълнуващия въпрос зимно време.
k_marinov - специалист
zlatev2000 написа:
Преди малко направих много интересно откритие което ще ни улесни живота с тая печка, и веднага искам да го споделя с Вас......само да не забравите да почерпите после :).

Става въпрос за почистването на голяма ЧАСТ от пепелта натрупана в тръбите и комина без да се отварят ревизиите.
Въпреки че бях направил пълно почистване преди 2-3 седмици, това което излезе направо ме учуди за толкова катко време.

Когато чиастя печката отвътре , го правя с една бояджииска четка и се вдига малко прах, реших да пусна вентилатора да дърпа (през сервизното меню) този прах за да не ми остава във въздуха на хола.
Та давам го аз на 2250 об това е максимума и той си тръгва и си дърпа,след което отварям вратичката на камината и ......започва да се чува яко шум все едно смучете пясък с прахосмукачка.....Директно се чува как някави прашинки минават през вътрешните тръби и се удрят във вентиалтора. Понеже има директен поглед към комина веднага излизам да погледна какво излиза........ЛУДА РАБОТА яко прах и сажди ама яко ...за около 3 мин отвън стана облак като в буря в пустинята, все едни има мъгла. Спрях щото комшиите взеха да се оглждат и да мрънкат.
След 10 мин като се разсея облака пак газ и започнах да си почуквам и тръбите .......неописуема гледка.Всичко излезе.
Със сигурност има останала някаква част пепел по тръбите на камината ама поне 80% излезе.

Ключовия момент е като се пусне вентилатора на максимум да се ОТВОРИ широко вратичката за да взима много въждух , а не през ф60 тръбата.
Който иска да проба ...пия бира :-D :-D :-D :-D :-D
Здравей Колега и благодаря! :partyman:
Добре си се сетил! Ще пробвам и аз. Има логика една част от боклука вместо да се утаява да се изхвърли навън, щом може! :partyman:
zlatev2000 - специалист
Да се похваля малко :)

Този уикенд правих засечка на пелетите....
Започнах да я ползвам на 20.10.15 , до вчера от 3 тона пилети имам останли 1600 кг !!!
Чак и аз немога да повярвам на този резултат. Все ми се струваше че много гори :?
Грубо разход 500кг на месец, като 24ч гори само от петък до понеделник, през другото време сутрин от 8:30 до 16:30 не работи.
За 120м2 къща +100л бойлер , мисля че си е супер прилично.
Мисля че и до края на сезона ще се запази този разход , ако не започнат някакви по-продължителни студове. :drinkers:
adesio - специалист
zlatev2000 написа:
Да се похваля малко :)

Този уикенд правих засечка на пелетите....
Започнах да я ползвам на 20.10.15 , до вчера от 3 тона пилети имам останли 1600 кг !!!
Чак и аз немога да повярвам на този резултат. Все ми се струваше че много гори :?
Грубо разход 500кг на месец, като 24ч гори само от петък до понеделник, през другото време сутрин от 8:30 до 16:30 не работи.
За 120м2 къща +100л бойлер , мисля че си е супер прилично.
Мисля че и до края на сезона ще се запази този разход , ако не започнат някакви по-продължителни студове. :drinkers:
Екстра.....
ivoto - специалист
и при мен е нещо такова, само че за 140 квадрата, и за Варна, където беше доста по-топло, но пък печката се гаси само за почистването:

99 торби общо, като 49 от тях са през януари.

декември - 27
ноември - 16
октомври - 7

Миналият сезон са били :

10--23--33--45--41-- 26--19
Oct Nov Dec Jan Feb Mar Apr
benimm8808 - специалист
mimitoni написа:
Привет на всички. Днес при поредното почистване на БУРНИТ ПМ 23 забелязах, че задната стена на горивната камера е чувствително издута на десетина см. от отвора за пелети. Ползвам я трети сезон и не бях забелязал тази деформация. Налягането в системата ми е 1.4 ат. Дали да не го намаля малко. Моля ВИ за коментари :?
Няколко дена размишлявам над тази снимка.
Колега на колко градуси си настроил помпата да се включва?
Над 65?

Прикачен файл

Share2015-11-18-24d9a4ab31847ef87930c3dcd9dd3ccde06d2778c9eb879f0ef445ce19980346-Picture[1].jpg
Share2015-11-18-24d9a4ab31847ef87930c3dcd9dd3ccde06d2778c9eb879f0ef445ce19980346-Picture[1].jpg (72.97 KиБ) Видяна 2587 пъти
zlatev2000 - специалист
Ей колеги , вдигнаха се температурите и никой нищо не пише.
Дайте да нищим някаква тема че много скучно така :)))

Например, вчера ми се случи нещо много весело. Тъкмо бях натъпкал почти 2 чувала в бункера , ама фул до капака и пускам ......
След малко аларма 7 сейфти термал...за пореден път.
Оказа се от шнека тоя път, беше се напълнил с трици и блокира и не пуска пелетеи. Голямо гребане падна :-D :-D :-D
grants - специалист
Прави ми впечатление , че старите камини пускат доста по-често аларми от новите. До сега на мен ми е пускала аларма само за недостих на пелети :lol:
Това за новия модел 13+ , иначе от 3 дена я паля по час час и половина като къпем децата , а чувалите си седяд ли седят :lol:
zlatev2000 - специалист
zlatev2000 написа:
Ей колеги , вдигнаха се температурите и никой нищо не пише.
Дайте да нищим някаква тема че много скучно така :)))

Например, вчера ми се случи нещо много весело. Тъкмо бях натъпкал почти 2 чувала в бункера , ама фул до капака и пускам ......
След малко аларма 7 сейфти термал...за пореден път.
Оказа се от шнека тоя път, беше се напълнил с трици и блокира и не пуска пелетеи. Голямо гребане падна :-D :-D :-D

Мама му стара , предизвиках съдбата с тоя пост...
Шнека вече не ще да работи изобщо. Изпразних пак бункера изчистих пелетите от шнека ама пак неще да тръгне.
.......................
Последна промяна от zlatev2000 на пет фев 05, 2016 7:25 pm, променено общо 1 път.
mimitoni - специалист
benimm8808 написа:
mimitoni написа:
Привет на всички. Днес при поредното почистване на БУРНИТ ПМ 23 забелязах, че задната стена на горивната камера е чувствително издута на десетина см. от отвора за пелети. Ползвам я трети сезон и не бях забелязал тази деформация. Налягането в системата ми е 1.4 ат. Дали да не го намаля малко. Моля ВИ за коментари :?
Над 65?
Колега помпата съм я настроил на 45гр. а налягането в системата го свалих на 0.5атм. Че какво ли друго мога да направя? 23гр. на въздуха със стайния термостат денонощна работа от 10/10/15 до сега 144 чувала букови пелети. Не се съмнявам в колегите :shock: :shock: :shock: но дори при 0,5 шнек и 1450 вент. на 1ст. посмъртно не мога да падна до техният разход :? :rolleyes: Говоря за ПМ 23 :drinkers:
benimm8808 - специалист
mimitoni написа:
benimm8808 написа:
mimitoni написа:
Над 65?
Колега помпата съм я настроил на 45гр. а налягането в системата го свалих на 0.5атм. Че какво ли друго мога да направя? 23гр. на въздуха със стайния термостат денонощна работа от 10/10/15 до сега 144 чувала букови пелети. Не се съмнявам в колегите :shock: :shock: :shock: но дори при 0,5 шнек и 1450 вент. на 1ст. посмъртно не мога да падна до техният разход :? :rolleyes: Говоря за ПМ 23 :drinkers:
За кой колеги говориш?
Не виждам нищо странно в разхода ти- за 117 дена си изгорил 144 чувала.Това прави по 18.25кг на ден при ДЕНОНОЩЕН режим.Аз под 2 чувала на 24 часа не мога да падна в студовете(януари).
Понеделник правих засичане на пелетите-от 23.09 до 01.02- 155 чувала(като само януари не съм я гасил,бачкаше 24 часа).

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: