zlatev2000 написа:Преди малко направих много интересно откритие което ще ни улесни живота с тая печка, и веднага искам да го споделя с Вас......само да не забравите да почерпите послеЗдравей Колега и благодаря!.
Става въпрос за почистването на голяма ЧАСТ от пепелта натрупана в тръбите и комина без да се отварят ревизиите.
Въпреки че бях направил пълно почистване преди 2-3 седмици, това което излезе направо ме учуди за толкова катко време.
Когато чиастя печката отвътре , го правя с една бояджииска четка и се вдига малко прах, реших да пусна вентилатора да дърпа (през сервизното меню) този прах за да не ми остава във въздуха на хола.
Та давам го аз на 2250 об това е максимума и той си тръгва и си дърпа,след което отварям вратичката на камината и ......започва да се чува яко шум все едно смучете пясък с прахосмукачка.....Директно се чува как някави прашинки минават през вътрешните тръби и се удрят във вентиалтора. Понеже има директен поглед към комина веднага излизам да погледна какво излиза........ЛУДА РАБОТА яко прах и сажди ама яко ...за около 3 мин отвън стана облак като в буря в пустинята, все едни има мъгла. Спрях щото комшиите взеха да се оглждат и да мрънкат.
След 10 мин като се разсея облака пак газ и започнах да си почуквам и тръбите .......неописуема гледка.Всичко излезе.
Със сигурност има останала някаква част пепел по тръбите на камината ама поне 80% излезе.
Ключовия момент е като се пусне вентилатора на максимум да се ОТВОРИ широко вратичката за да взима много въждух , а не през ф60 тръбата.
Който иска да проба ...пия бира![]()
![]()
![]()
![]()

Добре си се сетил! Ще пробвам и аз. Има логика една част от боклука вместо да се утаява да се изхвърли навън, щом може!