achmonek написа:Ачо, тъй като и аз случайно бях там и аз снимах и ти сам пишеш какво още предстои, та затова смятам че и ти си дистрибутор и почти всичко което се разбра от дистрибуторите го научи и ще отговориш адекватно на всички въпроси на съфорумниците тъйкато се очаква същите въпроси да са получили отговор от производителя които бяха поставени на семинара и съм сигурен, че нито ще преувеличиш нито ще преиначиш нещата - напротив ти ще си по-обективен с оглед на това, че малко беше Тома Неверни по отношение на продукта но виждаш ефекта. Така, че не се сърди но Всеки си носи Кръста и съвсем спокойно можеш да обясниш за какво иде Реч
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
n.ganev
- майстор
andy_forresite
- майстор
Нека задам няколко въпроса за камината.
1. Диаметър на изхода за комина?
2. Диаметър на присъединителния отвор за вкарване на въздух?
3. Д/Ш/В - размерите? Килограмите?
4. Управлението на степени ли ще е или безстепенно с проценти? Брой степени?
5. Каква е мощността към ВР и на излъчване?
6. Колко вода събира, колко килограма гориво побира бункера?
7. Ще има ли вградени разширителен съд, помпа, обезвъздушител, щуцер за наливане/източване? Какви защити ще има?
8. Очаквана цена
9. Консумирана мощност при запалване и при работа?
10. Какъв КПД се очаква да има накрая?
11. Минималната мощност е? В какво съотношение към ВР и на излъчване.
12. Ще може ли да се включва когато не сме си вкъщи - gsm модул.
13. На един цол ли са входа и изхода от камината?
Хайде стига толкова че стана досадно
Когато стане готова инструкцията за употреба и настройване ще бъде много хубаво някой да ми прати линк да си я изтегля. Засега съм се спрял на друга камина, но за нея има информация, а за тази още не. Без да ги сравня не мога да реша коя от двете да взема.
7. Ще има ли вградени разширителен съд, помпа, обезвъздушител, щуцер за наливане/източване? Какви защити ще има?
8. Очаквана цена
Хайде стига толкова че стана досадно
albert_21bg
- специалист
LazarGanev написа:albert_21bg написа: за това си мисля че ако горелката управлява помпата, тогава водата в цялата система ще се затопли равномерно, така ще стане и със стаите в цялата къща. Поне така мисля аз, може да и греша.Грешиш разбира се, няма никакво значение как се пуска и спира помпата, тя веднъж като тръгне си работи еднакво. Имаш някакъв друг проблем - може помпата да ти е слаба или диаметрите на тръбите да не отговарят, трябва да се анализира.
Помпата ми е 75 32 180, 14м тръбен път до колекторите като половината е 1 1/4'' другия е 1'', от радиаторите до колектора ф16, секретни кранове нямам, намалил съм дебита на студената вода от колектора. Топлата вода стига доста бързо до радиаторите, които са алуминиеви, топло отдаването е доста добро. Ще експериментирам, и ще видя какво ще се получи.
achmonek
- специалист
n.ganev написа:Благодаря!achmonek написа:Ачо, тъй като и аз случайно бях там и аз снимах и ти сам пишеш какво още предстои, та затова смятам че и ти си дистрибутор и почти всичко което се разбра от дистрибуторите го научи и ще отговориш адекватно на всички въпроси на съфорумниците тъйкато се очаква същите въпроси да са получили отговор от производителя които бяха поставени на семинара и съм сигурен, че нито ще преувеличиш нито ще преиначиш нещата - напротив ти ще си по-обективен с оглед на това, че малко беше Тома Неверни по отношение на продукта но виждаш ефекта. Така, че не се сърди но Всеки си носи Кръста и съвсем спокойно можеш да обясниш за какво иде Реч. Поздрави!
Последна промяна от achmonek на нед мар 06, 2016 2:03 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
andy_forresite написа:Нека задам няколко въпроса за камината.
8. Очаквана цена![]()
13. На един цол ли са входа и изхода от камината?го
Хайде стига толкова че стана досадноКогато стане готова инструкцията за употреба и настройване ще бъде много хубаво някой да ми прати линк да си я изтегля. Засега съм се спрял на друга камина, но за нея има информация, а за тази още не. Без да ги сравня не мога да реша коя от двете да взема.
Споделете нещо по въпроса де, забранено ли е.
LazarGanev
- "Велик майстор"
andy_forresite написа:Нека задам няколко въпроса за камината.Добре де, разбирам, че много хора имат интерес, което е нормално и въпреки, че все още има много неща за доработване и промяна, ще се опитам да отговоря на някои основни въпроси. Значи едно е сигурно - топлообменникът може да се каже, че е готов в окончателния си вид и не се предвиждат промени, поне засега. Работи се по оборудването и разположението на отделните възли, така че да е лесно за обслужване и ремонт, работи се и по контролера - успоредно с двама производители (по традиция Грейко държи по всякакъв начин да стимилира българското производство), така че още не е сигурно кой вариант ще се избере. В момента прототипът е с управлението на Натурела с променен софтуер, а се работи и по нов софтуер. Според мен най-напред трябва окончателно да се избере контролера, за да може окончателно да се значт датчиците и възможностите. Камината е с вградена помпа и разширителен съд, но ще има вариант без тях за вграждане в съществуващи инсталации. Бункерът в момента събира над 30кг пелети, но може би ще се намали за да се гони компактност. Прототипът в момента е към 15кВт, ще има и 25. Вратичката със стъклото е под декоративен капак и се вижда само пламъкът (когато стъклото е чисто), а при опушено стъкло не се вижда грозотията
8. Очаквана цена![]()
Хайде стига толкова че стана досадноКогато стане готова инструкцията за употреба и настройване ще бъде много хубаво някой да ми прати линк да си я изтегля. Засега съм се спрял на друга камина, но за нея има информация, а за тази още не. Без да ги сравня не мога да реша коя от двете да взема.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература