Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Да пробва със секретните вентили - ако има такива разбира се.
n.ganev - майстор
achmonek написа:
Ачо, тъй като и аз случайно бях там и аз снимах и ти сам пишеш какво още предстои, та затова смятам че и ти си дистрибутор и почти всичко което се разбра от дистрибуторите го научи и ще отговориш адекватно на всички въпроси на съфорумниците тъйкато се очаква същите въпроси да са получили отговор от производителя които бяха поставени на семинара и съм сигурен, че нито ще преувеличиш нито ще преиначиш нещата - напротив ти ще си по-обективен с оглед на това, че малко беше Тома Неверни по отношение на продукта но виждаш ефекта. Така, че не се сърди но Всеки си носи Кръста и съвсем спокойно можеш да обясниш за какво иде Реч :yawinkle: . Поздрави!
andy_forresite - майстор
Нека задам няколко въпроса за камината.
1. Диаметър на изхода за комина?
2. Диаметър на присъединителния отвор за вкарване на въздух?
3. Д/Ш/В - размерите? Килограмите?
4. Управлението на степени ли ще е или безстепенно с проценти? Брой степени?
5. Каква е мощността към ВР и на излъчване?
6. Колко вода събира, колко килограма гориво побира бункера?
7. Ще има ли вградени разширителен съд, помпа, обезвъздушител, щуцер за наливане/източване? Какви защити ще има?
8. Очаквана цена :)
9. Консумирана мощност при запалване и при работа?
10. Какъв КПД се очаква да има накрая?
11. Минималната мощност е? В какво съотношение към ВР и на излъчване.
12. Ще може ли да се включва когато не сме си вкъщи - gsm модул.
13. На един цол ли са входа и изхода от камината?

Хайде стига толкова че стана досадно :roll: Когато стане готова инструкцията за употреба и настройване ще бъде много хубаво някой да ми прати линк да си я изтегля. Засега съм се спрял на друга камина, но за нея има информация, а за тази още не. Без да ги сравня не мога да реша коя от двете да взема.
albert_21bg - специалист
LazarGanev написа:
albert_21bg написа:
за това си мисля че ако горелката управлява помпата, тогава водата в цялата система ще се затопли равномерно, така ще стане и със стаите в цялата къща. Поне така мисля аз, може да и греша.
Грешиш разбира се, няма никакво значение как се пуска и спира помпата, тя веднъж като тръгне си работи еднакво. Имаш някакъв друг проблем - може помпата да ти е слаба или диаметрите на тръбите да не отговарят, трябва да се анализира.

Помпата ми е 75 32 180, 14м тръбен път до колекторите като половината е 1 1/4'' другия е 1'', от радиаторите до колектора ф16, секретни кранове нямам, намалил съм дебита на студената вода от колектора. Топлата вода стига доста бързо до радиаторите, които са алуминиеви, топло отдаването е доста добро. Ще експериментирам, и ще видя какво ще се получи.
achmonek - специалист
n.ganev написа:
achmonek написа:
Ачо, тъй като и аз случайно бях там и аз снимах и ти сам пишеш какво още предстои, та затова смятам че и ти си дистрибутор и почти всичко което се разбра от дистрибуторите го научи и ще отговориш адекватно на всички въпроси на съфорумниците тъйкато се очаква същите въпроси да са получили отговор от производителя които бяха поставени на семинара и съм сигурен, че нито ще преувеличиш нито ще преиначиш нещата - напротив ти ще си по-обективен с оглед на това, че малко беше Тома Неверни по отношение на продукта но виждаш ефекта. Така, че не се сърди но Всеки си носи Кръста и съвсем спокойно можеш да обясниш за какво иде Реч :yawinkle: . Поздрави!
Благодаря!
Последна промяна от achmonek на нед мар 06, 2016 2:03 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
andy_forresite написа:
7. Ще има ли вградени разширителен съд, помпа, обезвъздушител, щуцер за наливане/източване? Какви защити ще има?
13. На един цол ли са входа и изхода от камината?го

Хайде стига толкова че стана досадно :roll: Когато стане готова инструкцията за употреба и настройване ще бъде много хубаво някой да ми прати линк да си я изтегля. Засега съм се спрял на друга камина, но за нея има информация, а за тази още не. Без да ги сравня не мога да реша коя от двете да взема.

Споделете нещо по въпроса де, забранено ли е.
LazarGanev - "Велик майстор"
andy_forresite написа:
13. На един цол ли са входа и изхода от камината?

Добре де, разбирам, че много хора имат интерес, което е нормално и въпреки, че все още има много неща за доработване и промяна, ще се опитам да отговоря на някои основни въпроси. Значи едно е сигурно - топлообменникът може да се каже, че е готов в окончателния си вид и не се предвиждат промени, поне засега. Работи се по оборудването и разположението на отделните възли, така че да е лесно за обслужване и ремонт, работи се и по контролера - успоредно с двама производители (по традиция Грейко държи по всякакъв начин да стимилира българското производство), така че още не е сигурно кой вариант ще се избере. В момента прототипът е с управлението на Натурела с променен софтуер, а се работи и по нов софтуер. Според мен най-напред трябва окончателно да се избере контролера, за да може окончателно да се значт датчиците и възможностите. Камината е с вградена помпа и разширителен съд, но ще има вариант без тях за вграждане в съществуващи инсталации. Бункерът в момента събира над 30кг пелети, но може би ще се намали за да се гони компактност. Прототипът в момента е към 15кВт, ще има и 25. Вратичката със стъклото е под декоративен капак и се вижда само пламъкът (когато стъклото е чисто), а при опушено стъкло не се вижда грозотията :wink: . Присъединителните размери ще са 1" или 3/4", димотводът ф80 (стандартно). И да се върна пак на топлообменника - той е двуходов, като вторият ход е надолу и е с димогарни тръби. Засега няма механично почистване, но ръчно почистването е много лесно, не се изисква никакво сложно разглобяване, както при други модели - просто се развиват 2 гайки, маха се един люк отгоре (подобно на котела), почистват се димогарните тръби, а това което падне се изсмуква през 2 кръгли отвора отпред на цокъла. Почистването става без дори да се свалят декоративните капаци на камината! Уверенията са, че до 2-3 месеца ще е готово всичко и лично аз съм склонен да вярвам, тъй като основният път е изминат.

Прикачен файл

IMAG0816.jpg
n.ganev - майстор
:shock: Я :shock: Мойта каминка :yawinkle: Снимал си я преди да ми я натовариш в баничарката #-o
kalin72 - майстор
Ориентировъчна цена на камините бихте ли дали, за най-малката като мощност? Ще гори ли евтини пелети?
achmonek - специалист
n.ganev написа:
:shock: Я :shock: Мойта каминка :yawinkle: Снимал си я преди да ми я натовариш в баничарката #-o
=D>
Последна промяна от achmonek на нед мар 06, 2016 2:14 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: