• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Nadya PP написа:
Здравейте,
Пирин Пеллет ЕООД- гр. Разлог, произвеждат 3 вида пелети:

Поздрави,
Надя
Наде тука се обсъждат производителите на пелети не се продават пелети. :partyman:
tokata123 - напреднал
Здравейте, предлагат ми пелети 90% чам 10% бук направени от трици останали от гатер. Някой ползвал ли е такова чудо?
stakoz - специалист
добър ден, някой с мнение /отзиви за дървесните пелети на http://ecopellet.at/ - команията производител е Биотермал ООД Добрич? Пелетети им били от дъб, без кори и много прах, сега юли/август цената е 330лв/т без ддс

благодаря
yasoo - специалист
Здравейте,
май дойде време да зареждаме пелети за зимата, та чета си тук страница по страница, но така и не мога да взема решение на какви пелети да се спра тази година.

Миналата зима горих 2 вида и не съм особенно доволен:
Пиринлес ("Проджетто Еколоджиа") 3 тона - не горят лошо, но през ден се задръства горелката от образували се буци.
Пелетисимо 2 тона - не знам какви са, но от тях целия ми бункер беше в смола а от котела така и не успях да изчистя катрана.

Иначе като цяло ясно е, че Швайгхофер са най-добри, но и цената им е 495 лв.
Чух добри отзиви и за дъбовите от Пролеша на Форест Трейд - 395 лв.

Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година? Дъбовите дали са удачен вариант... или бихте ми препоръчали някакви други.

Благодаря предварително!
kalin72 - майстор
Пелетисимо са брезнишки пелети, уж ги водят качествени, ама явно не съвсем...
Аз друго се чудя, дали пелетите в Сърбия няма да са по-качествени, макар и малко по-скъпи? Гледам, във Вранье Алфа Плам правят и пелети, освен камини и котли, та тяхната цена е около 330-380 лева на тон, 90% бук 10% бор.
Някой има ли опит с купуване и горене на пелети от Сърбия?
Ето примерни цени
http://www.peletbukov.rs/
an1id - напреднал
yasoo написа:
....
Пелетисимо 2 тона - не знам какви са, но от тях целия ми бункер беше в смола а от котела така и не успях да изчистя катрана.
....
Миналата зима изгорях близо три тона от тях и освен кафява финна пепел не видях да прави вътре. За катрани и буци изобщо не говорим.
Може би настройките на горелката ти са неподходящи за такова горене ...
yasoo - специалист
an1id написа:
yasoo написа:
....
....
Миналата зима изгорях близо три тона от тях и освен кафява финна пепел не видях да прави вътре. За катрани и буци изобщо не говорим.
Може би настройките на горелката ти са неподходящи за такова горене ...
Еми не може да е било само от настройките... самите пелети си пускаха смола... както казах самия бункер стана целия в смола а той няма нищо общо с настройките на котела. Но нали знаеш... всяка "партида" може да е различна и просто да съм попаднал на такава
jabata - специалист
an1id написа:
Еми не може да е било само от настройките... самите пелети си пускаха смола... както казах самия бункер стана целия в смола а той няма нищо общо с настройките на котела. Но нали знаеш... всяка "партида" може да е различна и просто да съм попаднал на такава
Ако самия бункер е станал целия в смола, то тогава пелетите ще да са били някаква супер мизерна партида. До момента съм виждал какво ли не, и какви ли не пелети, ама да пускат смола това вече не съм го виждал. Аз на твое място никога повече не бих взел от тях.
lebendi - специалист
yasoo написа:
Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година?
Трон Дунавци или Скравена,но все пак зависи какво точно търсиш и в какво ще ги гориш-има и украински(80/20 бук и смърч) от Топливо на 400лв има и клас B някакви на 310лв,от които много пищят,
но пък Грейко RB ги гори.
borkata99 - специалист
yasoo написа:
Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година?
препоръчвам с двете ръце - от миналата зима ползвани, много добра калоричност, много малко пепел, чист котел - кеф на квадрат.
Изображение
и преди седмица заредени от Дунавци, приятели много доволни от тях вече 2 сезона.........ще се пробват тази зима, дано има студ и много сняг !!!
Изображение
ама ти още малко почакай и наистина ще си изправен пред Голяма дилема :lol:
Успех !!!
Цъкайте в/у снимките и изчакайте да се заредят - вижда се много добре.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: